Technology

blog
Forrás: ITB

Megvannak a legjobb blogok

Több mint 1100 blogra szavazhattak augusztus 20. és szeptember 6. között az olvasók és a zsűritagok a hvg.hu éves blogversenyén.

Az olvasók augusztus 9-ig nevezhették be kedvenc blogjukat, a zsűri és a közönség azonban csak a magyar nyelvű, rendszeresen frissülő blogokat értékelhette. Az előző évhez hasonlóan idén is versenyezhettek a Tumblren, Facebookon, Twitteren vagy más közösségi oldalon vezetett naplók. A szavazás egyébként augusztus 20-án indult, szeptember 6-ig több mint 48 ezer szavazat érkezett.


Egy kategória kivételével mindegyikben két nyertest hirdettek: a közönségdíjasok listáját szeptember 7-e óta bárki megnézheti a goldenblog.hu-n, ahogy a zsűri top 10-es rangsorait is. A legjobb blogok szerzőinek szeptember 19-én, az A38 rendezvényhajón adták át a díjakat. Számos kategóriában hirdettek nyertest, például életmód, gasztro, fotó, kultúra témakörökben, de it-médium révén mi elsősorban most a legjobb it-blogra és szakértői bogra szeretnénk koncentrálni.

Az it-blogok közül idén az IDDQD találta a legjobbnak a szakmai zsűri. „Az IDDQD blogot olvasva az embernek folyton az jár az eszében, hogy vajon a szerzők mikor csajoznak/dolgoznak? Egészen kimagasló játékismeret süt a szerzőkből, és látszik, hogy nem ma kezdték az ipart” – mondta Lippai Gergő (lipilee). A legtöbb közönségszavazatot ebben a kategóriában az FPS blog kapta.

A kategóriák közül idén a szakértői volt a legnépszerűbb, az olvasók több mint kétszáz blogot neveztek, a győztes a Puli Space lett. A közönségdíjat a Gerilla Önéletrajz kapta.