Technology

gmail
Forrás: Google
Helyreállt a rend

Fellélegezhetnek a Gmailt használók

Korábban többször is eldicsekedett azzal a Google, hogy a gépi tanulással felturbózott mesterséges intelligencia algoritmusai közel száz százalékos szűrik ki a Gmailt használó több milliárd ember postafiókjából a kéretlen üzeneteket.

Az utóbbi napokban azonban porszem került az eddig kétségtelenül jól működő gépezetbe, egyre többen panaszkodtak ugyanis arra a Twitteren és a Redditen főként Európából, hogy a Beérkező levelek mappában váratlanul furcsa spamüzenetek jelentek meg. Ilyenkor döbben rá az ember arra, hogy egy láthatatlan védelmi szolgáltatás mind ez ideig milyen jól végezte a dolgát.

A Google időközben kijavította a Gmail hibáját, amelyről be is számolt a G Suite dashboardján. Kiderült, hogy több felhasználó késve kapta meg a neki küldött leveleket, illetve az általa írt üzeneteket késve továbbította a rendszer, és úgy tűnik ezzel a problémával függhetett össze a spamszűrő hibája is.

A keresőkirály arról ír, hogy azonosították és kijavították azt a hibát, amelynek révén néhány reklámlevél és spam bekerült az érintett felhasználók elsődleges postafiókjába. De megnyugtatásul közölte, hogy a hibás működés időszakában is hatékonyan szűrte ki a rosszindulatú programokat, valamint a leginkább kártékony spameket és tartalmakat az erre hivatott szoftver. Továbbá nem merült fel annak gyanúja, hogy bármely fiók feltörését eredményezte volna a probléma.