Technology

windows10
Forrás: ITB
Felturbózott Alt-Tab

Ennek a Windows 10-újdonságnak mindenki örülni fog

A Windows 10 operációs rendszer egy következő változatában az Alt-Tab kombinációval elérhetjük majd az Edge-ben megnyitott böngészőlapokat is.

A koronavírus-járvány miatti otthonról történő munkavégzés miatt tovább erősödő tendencia, hogy egyre több tevékenységet végzünk a böngészőnkben webes szolgáltatásokat használva. Az egyik böngészőlapon a levelezőprogramunk fut, a másikon egy videókonferencián veszünk részt, a harmadikon pedig egy jelentést írunk a negyediken megnyitott táblázat adatai alapján.

Vagyis az egyes böngészőlapok immár külön futó programoknak tekinthetők, ezért is üdvözlendő újítás, hogy a Windows 10 operációs rendszer egy következő változatában a megnyitott programok közötti váltásra szolgáló Alt-Tab billentyűkombináció hatókörét kiterjeszti a Microsoft a böngészőlapokra is. Az már kevésbé örvendetes, hogy a funkcióbővítés csak a szoftvergyártó óriás saját böngészőjével, a Chromium alapú Edge-dzsel fog működni.

A felturbózott Alt-Tab billentyűkombináció már kipróbálható az Insider tesztprogramban résztvevők számára hozzáférhető előzetes változatban.