Technology

poldcam.jpg
Forrás: Canon

Online sztárvilág Magyarországon

Mostantól Magyarországon is bárki pénzt kereshet YouTube videókkal. Elindult a Google videómegosztójának partner programja.

Bárki, a filmkészítőktől kezdve a humoristákon vagy sportolókon át egészen a receptekben verhetetlen nagymamákig elindíthatja csatornáját, saját készítésű videóival pénzt kereshet, és megtalálhatja közönségét a világ legnagyobb videomegosztóján. A YouTube partnerei minden hónapban megkapják a videóik által generált reklámbevétel több mint 50 százalékát. Minden technikai feltételről és a partner csatornáján megjelenő reklámok értékesítéséről a YouTube gondoskodik. A partnernek „csak” érdekes, izgalmas, különleges vagy éppen szórakoztató videókat kell gyártania. Fontos viszont, hogy rendelkezzen a szükséges szerzői jogokkal.
„A YouTube-ot ma világszerte partnereink töltik meg igazán élettel. Azzal, hogy már Magyarországon is nyitva áll a lehetőség a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki előtt, hogy a YouTube-on videóival partnerként pénzt keressen, még több minőségi magyar tartalom lesz elérhető az oldalon. Egy új sztárvilág, egy újfajta szórakoztatóipar van születőben, ahol mindenki megtalálja majd az érdeklődésének megfelelő csatornát” – mondta Heal Edina, a Google Magyarország vezetője.