Közigazgatás

Informatikai képzések
Forrás: ITB

Informatikai alapképzések októbertől

Október 1-től lesznek elérhetőek az Újratervezés programra épülő informatikai alapképzések: a programot sikeresen teljesítők Java-programozó, webfejlesztő-frontend, tesztelő vagy üzemeltető képzés közül választhatnak az ujratervezes.nive.hu oldalon.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, György László tájékoztatóján elmondta: a képzéseket négy képzőhely - a CodeCool, a Green Fox Academy, a QTC és a Training 360 - biztosítja, így a tanulóknak a képzések mellett a felnőttképzők közül is választaniuk kell.

Az államilag támogatott struktúraváltó vagy átképző informatikai képzéseken azok vehetnek részt, akik sikeresen teljesítették az Újratrervezés program május 25-én indított, ingyenes, 8 hetes alapozó informatikai képzését és az azt követő, képességeket és idegennyelvi ismerteket mérő kompetenciateszten magas pontszámot értek el.

A képzésben résztvevők a képzés időtartamára megélhetési költségeik fedezésére igényelhetnek diákhitelt, amelynek minimumértéke 100 ezer forint, maximumértéke pedig 1,2 millió forint lehet.