Cégvilág

71_01_Gloster.jpg
Forrás: ITB
TOP 52: #1 Gloster

Két lábbal a tőzsdepiacon, arccal az újabb akvizíciók felé

Tavalyi évük a hazai informatikai szektor egészét tekintve is sikeres volt: 2020 nyarán tőzsdére léptek, új üzletágakat indítottak, szervezeti átalakulást menedzseltek, lebonyolítottak két eredményes akvizíciót, az üzleti sikerek mellett pedig több jelentős szakmai mérföldkövet is elértek. Nem is olyan meglepő, hogy a hazai ICT piac legjeiről szóló TOP 52-es szavazásunk győztese idén egy olyan cég lett, aminek dinamikus előrehaladását lehetetlen volt nem észrevenni.

Listánkon az első helyet a Gloster Infokommunikációs Nyrt. szerezte meg, sokat javítva tavalyi helyezésén. Toplistás pozíciója jól példázza az elmúlt egy éve sikerességét, megállíthatatlan előrehaladását az üzleti és szakmai életben egyaránt. Az elmúlt egy évben pedig szinte minden hónapra jutott egy hír a Gloster tevékenységéről.

Üzleti szempontból a június igen eredményesen zárult, a szóban forgó hónapban a szervezet sikeres akvizíciót hajtott végre, és a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett céggé vált. Tőzsdére lépésük nem is sülhetett volna el jobban: a BÉT adatai alapján a társaság papírjaival június 9-én kezdtek kereskedni, akkor 2150 forintos árfolyamon, december 29-én pedig 3100 forinton zártak a cég részvényei, ami komoly fejlődést jelent. Ezen kívül elnyerték a BÉT Legek gálán „Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piacon” elismerést.

2020 az akvizíciók éve volt a Glosternél. A tavalyi évben a cégcsoport két új leányvállalattal bővült: 2020. június 9-én az Euroway Networking Infokommunikációs Hálózati Szolgáltató Kft-t, 2020. október 30-án pedig a MACROgate IPsytems Magyarország Távközlési Kft-t vásárolták meg, amely Gloster Telekom Távközlési Kft-ként folytatta működését.

Mindeközben az év során három, a piacon korábban önállóan működő vállalat is csatlakozott a Glosterhez. A fenti szervezeti összeolvadások és a Covid-19 miatt gyorsan változó környezet számtalan új kihívást tartogattak. Válaszul a felmerülő próbatételekre a cég létrehozta a Gloster Well-come Programot, amely növekedési stratégiai megvalósítása, a cégek egyesülése során támogatja a munkavállalók megtartását. Illetve létrejött a Szervezeti Immunrendszer program is a magánélet kontra munka egyensúly megteremtésének támogatására.

A cég az idei évben is új innovatív technológiákat, komplex megoldásokat hozott létre, projektjeik közül azonban kiemelkedik a GMSC (Gloster Managed Service Center) fejlesztése. A szervezet saját szolgáltatás központja elsősorban a magas rendelkezésre állást megkövetelő szervezetek, informatikai rendszereinek, proaktív támogatását hivatott támogatni.

A cégcsoport 2020. december 31-én 47 munkavállalóval zárta az évet, ami 10 fő bővülést jelent a 2019-es adatokhoz képest. 2020 májusában pedig újabb három fővel bővült a kereskedelmi részlegük, amivel egy új a nagyvállalati üzletág megalapítása is megvalósult.

Az üzleti sikerek mellett több jelentős szakmai mérföldkövet is elérniük a tavalyi évben. A cégcsoport a Security, Collaboration, Data center és Enterprise területeken is Cisco Advanced minősítést szerzett és elsőként az országban a Sophos Synchronized Security Partner minősítést kapott.