Cégvilág

zoom
Forrás: ITB
Kell a titkosítás

Javul a Zoom biztonsága

A koronavírus-járvány hatására népszerűségét elképesztő mértékben növelő Zoom videókonferencia-szolgáltatás bejelentette, hogy az adatvédelem és a biztonság javítása érdekében elindított 90 napos projektje keretében több mint 100 továbbfejlesztést hajtott végre a szoftveren.

A vállalat szerint jelentős előrelépés történt a működés átláthatóságának biztosítása terén, és egy jelentést fognak kiadni, amely tartalmazza majd, hogy a szolgáltatás miképpen kezeli, rögzíti és tárolja a felhasználói adatokat.

Korábban számos aggály merült fel a Zoom biztonságával és adatvédelmével kapcsolatban. Az Egyesült Államokban több nagyvállalat és szervezet, köztük a Google, megtiltotta alkalmazottainak a szolgáltatás munka célú használatát, miután kiderült, hogy egyes videókonferenciákat a megnövekedett terhelésre hivatkozva kínai szervereken keresztül bonyolított le a szolgáltató. Az sem aratott osztatlan elismerést a felhasználók körében, hogy szoftverben lévő biztonsági rések lehetővé tették, hogy illetéktelenek csatlakozzanak a konferenciákhoz.

A problémák megszüntetése érdekében a vállalat egy 90 napos javító projektet indított és biztonsági szakértőket alkalmazott, akik közül a legismertebbek Alex Stamos, a Facebook korábbi biztonsági főnöke, valamint a múlt héten CISO-nak kinevezett Jason Lee, aki ezt megelőzően a Salesforce.com kiberbiztonságáért felelt.