Cégvilág

EY_evuzletembere.jpg
Forrás: EY

Interjú az EY Az Év Üzletembere díj nyertesével

Közel másfél évtizede működik Magyarországon az EY „Az Év Üzletembere” programja. Olyan hazai üzletembereket mutat be, akik sikereikkel előremutató gazdasági és társadalmi változásokat érnek el. 2019-ben Simon Tamás vihette haza az elsőnek járó trófeát – a dobogó legfelső fokáig vezető útról, a siker zálogáról és a technológiához való viszonyulásáról kérdeztük.

Az EY által alapított díj elsődleges célja, hogy felismerje a tehetségeket, népszerűsítse azokat a vállalkozásokat, amelyek sikeres cégtörténetet tudhatnak magukénak, és felkarolja azokat az üzleti úttörőket, akik magukban hordozzák a jövő piaci potenciálját. 2019-ben a Qualysoft cégcsoport egyik alapítójához és irányítójához került a díj.

Mielőtt a cég 2001-ben itthon hivatalosan elindult, az alapító, cégtulajdonos Simon Tamás, és társa, Mayer Róbert már jó néhány éves németországi és ausztrai informatikai szaktudást halmozott fel. Az eltelt közel két évtized során a cég a hazai piac meghatározó szereplőjévé. A független, nemzetközi IT-tanácsadó és -szolgáltató cégcsoport, amely testreszabott, innovatív és rugalmas megoldásokat kínál többek között a pénzügyi szolgáltatások, az energiaszolgáltatás és a kereskedelem területén, az alapító Simon Tamás irányításával sikeresen veszi fel a versenyt az olyan érett piacok helyi, tőkeerős vállalataival is, mint amilyen a német.


Simon ebben látja az elsőség okát. „Nem számítottam a díjra, azon viszont elgondolkoztam, hogy a negyven pályázóból miért pont minket választottak. Szerintem nagyon sokat nyomott a latban, hogy meghatározók vagyunk a hazai IT-piacon, másrészről az is fontos szempont lehetett, hogy nemzetköziek vagyunk: hét országban vagyunk jelen, a magyar után a második legerősebb vállalkozásunk Ausztriában van” – mondta Simon Tamás.

„Állhatatos, kitartó munkával igyekszünk fejlődni, és nagyon sokat foglalkozunk a céggel befelé is. Folyamatosan képezzük a munkatársainkat, és nemcsak kognitív irányba, hanem az EQ, az együttműködés,és a vállalati kultúra fejlesztése is fontos. Többek közt én is vállalati belsős tréner vagyok” – árulta el Simon nemcsak a díj, hanem a piaci siker még egy összetevőjét.

Ami a jövőt illeti, a Qualysoft alapítója a folyamatosan fenntartható, organikus fejlődést nevezte meg elsődleges célként, illetve még erősebb fókuszt kívánnak fordítani a portfólió minden elemére, és tervezik csoportszinten közelebb hozni az országokat. „Igyekszünk kiszámíthatók, megbízhatók maradni. Nagyon együtt haladunk a korral, és követjük a technológiát. Azt gondolom ezek azok az értékek, amelyek a Qualysoft sikereit hosszú távon biztosítják” – zárta gondolatait az EY Az Év Üzletembere díjának nyertese.