Cégvilág

72_03_4iG.jpg
Forrás: ITB
TOP 52: #3 4iG

Akvizíciós törekvésekkel a piacot lefedő komplex portfolió felé

Toplistánkon bérelt helye van a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyezett ICT nagyvállalatnak, amely az elmúlt egy évben minden piaci manőverével közelebb került egy olyan komplex portfólió kiépítéséhez, amellyel az IT piac minden szegmensében meghatározó szerepet tud betölteni. IT-biztonság, űrtávközlési vállalat alapítása, Ipar 4.0, drón technológia, egészségügyi digitalizációs támogatás, oktatás, felvásárlások – 2020-ban szinte lehetetlen volt lépést tartani a dinamikusan fejlődő, és az innováció iránt elkötelezett szervezettel, amely év végére ezer fős nagyvállalattá fejlődött.

TOP 52-es szavazásunk harmadik helyezettjeként a 4iG Nyrt.-t köszönthetjük: hangsúlyos és megkerülhetetlen piaci jelenlétüket tekintve szinte borítékolható volt, hogy az élmezőnyben végeznek.

2020-ban számtalan projekt és akvizíció fűződött a nevükhöz. Közülük csak két nagyobbat említenénk: az Egészséges Budapest Program keretében kiépített wifi-rendszert, amely az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 25 kórháza számára biztosít vezeték nélküli internetet, a másik pedig a Testnevelési Egyetem számára beszerzett oktatástechnikai eszközök és adatközponti számítástechnikai eszközökhöz kapcsolódik. A tavalyi év során még hangsúlyosabb lett a 4iG-nél a digitális transzformációtámogatása: 4iOP elnevezésű ipari digitalizációs platformjuk komplex megoldáscsaládként segíti elő a gyártási hatékonyságnövelést és a régebbi ipari rendszerek bevonását az Ipar 4.0-ba.

A vállalat az organikus növekedés mellett az elmúlt hónapokban meghatározó akvizíciókat jelentett be. Az INNObyte Zrt., a SpaceNET Zrt., valamint a Hungaro DigiTel többségi tulajdonának a megvásárlása mellett lapzártakor érkezett a hír, hogy a 4iG a távközlési és médiaszolgáltató piacra is belépne az egyik meghatározó szereplő, a magyarországi DIGI Csoport megszerzésével.