Vezércikk

SZIEBIG ANDREA, ÜGYVEZETŐ-FŐSZERKESZTŐ
SZIEBIG ANDREA, ÜGYVEZETŐ-FŐSZERKESZTŐ
Forrás: ITB

Hullámok hátán

Az elsőnél egyszerűen csak bezárkóztunk. A másodiknál, a nyári kiszabadulás után, már lényegesen nehezebben ment a visszavonulás. A harmadiknál pedig a válságos egészségügyi helyzet ellenére sem könnyű az offline létet a szögre akasztani. Pedig muszáj, magánemberként, felelős cégvezetőként egyaránt!

Bizonyos szempontból egészen szürreális élmény volt a közelmúltban lezajlott ITBusiness&Technology konferenciánk. A rendezvényen a „Kaméleon” kreatív koncepciónak megfelelően az utolsó pillanatig kaméleon-üzemmódban kellett működnünk. De sebaj, most is megugrottunk minden elénk tornyosuló akadályt. Két szempont lebegett folyton a szemünk előtt: a változtatások ellenére a program színvonalán ne essen csorba, és az online közvetítés résztvevői maximális biztonságban legyenek. Jelentem, mindkét peremfeltételt teljesítettük! A szakmai nap és díjátadó gála nettó 7 óra 54 percen át tartott, 14 előadás hangzott el, 4 kerekasztal-beszélgetést celebráltunk, 4 kiállítót mutattunk be, és a díjátadóval feltettük a koronát a napra. Összesen 34 szereplő vett részt előadóként, „virtuális kiállítóként” az eseményen. Az élő közvetítést lapzártánkig 3 506 fő követte az ITB Facebook-oldalán, a privát szobában pedig további 183 vezető követte az adást.

Tavaly március óta ez volt a 20. online rendezvényünk, de egyetlen virtuális eseménynél – legyen az ITB Club, workshop vagy nagy konferencia – sem éreztem azt, hogy megőrjít, milyen csönd van a stúdió falain túl, hogy mennyire hiányzik az a 300+ fő résztvevő, akik az előző ITBusiness&Technology konferenciáinkra évről évre elballagtak „okosodni”, kapcsolatot ápolni. Mondhatjuk, hogy a díjátadó is unikális volt. Tartottam kicsit attól, hogyan lehet ünnepelni online körülmények között, de az adásba bekapcsolt nyertessel folytatott párbeszédek jóval tartalmasabbak és bensőségesebbek voltak, mint amilyenre egy hagyományos díjátadó ad lehetőséget.

Egy dologban biztos vagyok: erre a mostani ITBusiness&Technology-ra, no meg az előző évire biztosan sokáig fogok emlékezni. Utóbbit a Covid előszele lengte körül, az idei pedig a járvány tombolása közepette zajlott. Így aztán az online közvetítés levezénylése különös felelősséget rótt ránk.

Túl az ICT-szektor évadindító konferenciáján arccal a következő nagyrendezvényünk, az ITEXEC 2021 felé fordulunk, és erősen bízunk benne, hogy május 27-28-re már megszűnik az általános rendezvénytilalom, s ha nem is hagyományos, de legalább előremutató offline, prémium eventet tudunk tető alá hozni. Ha akkor mégsem állnak úgy a csillagok, akkor majd az „esőnapon” csak megtartjuk azt a jó kis szakmai csúcstalálkozót.