Top 25

Jászai Gellért
Jászai Gellért
Forrás: ITB
Új pályára állította a céget

Top 25 – 9. helyezett: Befektet, felvásárol, mindenben üzleti lehetőséget lát

Határozottság, gyors gondolkodás és tiszta üzleti stratégia jellemzi, aki a kitűzött cél megvalósítása után sem dől hátra, hanem keresi a következő lehetőséget. Toplistánkon visszatérő szereplő, tavaly is az élbolyban végzett, idén pedig a kilencedik helyen üdvözölhetjük. Az infokommunikációs ágazatnak, azon belül a 4iG-nek azt követően szavazott befektetőként bizalmat, hogy korábban olyan befektetési holdingot épített, amely az informatika mellett többek között az energetika, ingatlan, ipar, mezőgazdaság és turisztika terén is aktív volt.

Jászai Gellért szerint a gazdaság digitalizációja nem csupán az évtized egyik üzleti lehetősége, hanem küldetés: a modern technológia bevezetése széles körnek kínál szintlépési lehetőséget, ezáltal társadalmi szintű a hasznossága. Ennek is köszönhető, hogy 4iG elnök-vezérigazgatója a több lépésben megvásárolt részvénycsomagjaival 2020 júliusától meghatározó többségi befolyást (61,79 százalékot) tudhat magáénak a tőzsdei IT-nagyvállalatban.

Csapatával fontos átalakításokat vezényelt le: a szervezeti integráció és az új, ütőképes, rugalmas struktúra kialakítása mellett számos projektet bonyolítottak le, köztük például olyan, nemzetgazdasági szempontból kritikus fejlesztést is, amelyet rekordidő alatt kellett véghez vinni – ilyen volt például a dohánytermékeken kötelezővé tett egyedi azonosítási rendszer. A társaság előkészítette a magyar IT-piac eddigi legnagyobb akvizícióját, ám az utolsó pillanatban, mindkét fél üzleti döntésének eredményeként, a T-Systems a Magyar Telekom leányvállalata maradt – ugyanakkor a két társaság stratégiai partnersége folytatódik. Az akvizíciók révén történő erősítés ennek ellenére a stratégia része maradt: így került a cégcsoportba a DOTO Systems, a Canon fejlesztő partnereként ismert OCÉ Holding magyar képviselete, az SAP tanácsadó Veritas Consulting valamint a TR Consult is. Ami a jövőt illeti, az elnök-vezérigazgató a hazai és regionális terjeszkedésben gondolkodik.

Karrier

2019– 4iG Nyrt., elnök-vezérigazgató, többségi tulajdonos

2018– 4iG Nyrt., elnök

2015–2019 KONZUM Nyrt., elnök-vezérigazgató; Opus Global Nyrt., igazgatósági tag; Hunguest Hotels Zrt., elnök;

2000–2011 Az SCD Group alapítója és elnöke 11 évig.