Menedzsment

Éry Gábor
Forrás: ITB

Váltás az Ericsson Magyarország élén

Éry Gábort nevezték ki július 1-től az Ericsson Magyarország vezérigazgatójának.

A szakember a vezérigazgatói pozícióban Ali Shah-ot váltja, aki 2011-ben csatlakozott az Ericsson Magyarországhoz és a továbbiakban a Közép-európai Üzleti Egység műszaki igazgatójaként folytatja tevékenységét.

Éry Gábor az elmúlt közel 22 év alatt nem csak Magyarországon, hanem számos országban töltött be vezető pozíciókat az értékesítés területén, így a stockholmi anyavállalatnál eltöltött évei mellett Közel-Keleten, az észak-afrikai országokban és Oroszországban. Kinevezése kapcsán hangsúlyozta: "Megtiszteltetés számomra, hogy megbíztak a magyarországi vállalat irányításával, és izgalommal tölt el, hogy újra hazámban kaptam felelősséget. Arra törekszem majd, hogy kollégáimmal biztosítsam a cég folyamatos hazai üzleti növekedését és megszilárdítsam az Ericsson Magyarország pozícióit."

Ugyanezen alkalomból az Ericsson Magyarország megújítja az igazgatósági és felügyelő bizottsági testületeket, amelyekben Éry Gábor az igazgatóság, Thomas Jul a felügyelő bizottság elnöki pozícióját tölti be. Thomas Jul 20 éves, a világ számos pontján szerzett vezetői tapasztalattal rendelkezik az it és telekommunikáció területén. Az Ericsson Közép-európai Üzleti Egységének vezetőjeként látja el a hazai Ericsson felügyelő bizottságának elnöki funkcióját.