Menedzsment

best_employee
Forrás: VectorStock
Hétindító gondolatok menedzsereknek

Ha meg akarod tartani kulcsembereidet…

Megtudhatod, mi az a három legfontosabb tényezőt, amely aláássa kulcsembereid lelkesedését, rontja teljesítményét és lojalitását. Ezek ismeretében sokat tehetsz megtartásukért! – Németh László coach, menedzsment tanácsadó és döntés specialista írása.

Tehetséges, jól képzett és tettre kész munkatársaid ma már nem pusztán azt várják, hogy mondják meg nekik, mi az elvégzendő feladat. Arra is vágynak, hogy motiválják és inspirálják őket! Mit tehet egy vezető, ha meg akarja tartani kulcsembereit? Mindenekelőtt tudatosítsa magában a munkahelyi elköteleződés és lojalitás három legfőbb ellenségét, majd cselekedjen!

Az első vészfaktor, ha kulcsembereid úgy érzik: nem látszanak. Nekik szükségük van arra, hogy elismerjék erőfeszítéseiket és sikereiket. Mindennél fontosabb, hogy vezetőjükként időt szánj rájuk, visszajelzést adj nekik és őszintén erősítsd meg: nagyra becsülöd befektetett energiáikat.

A második, ha az az érzésük, hogy munkájuk súlytalan. Ha nem látják személyes ráhatásukat a projekt/cég sikereire, úgy tűnik számukra, hogy erőfeszítéseik értelmetlenek.

A harmadik tényező, ha működésüknek nincs objektív mérése. Ha nem határozod meg egzaktul számukra, hogy mi a kitűzött cél, kulcsembereid motiválatlanok, majd elégedetlenek lesznek.


„Remek munkát végeztél!” - mondod. (Óvatosan kérdezem: mikor hangzott ez el utoljára?) Tetézem egy hírrel: még ha rendszeresen mondod is, nem elég! Kulcsembereidnek szüksége van teljesítményük pontos értékére. Tiszta, mérhető célok mentén kell érzékelniük saját haladásukat. Tapasztalataim szerint a kulcsemberek sikeres kezelésének legfőbb akadálya a vezetők kommunikációs képességeinek hiánya. A velük való kommunikáció során érzések és érzelmek is előkerülnek, amelyek kezelése sokszor meghaladja a vezetők képességeit. A jó hír, hogy ez a készség fejleszthető! Ha előre lépsz ebben és odafigyelsz a fenti veszélyek elkerülésére, a produktivitás, a felelősségvállalás és a lojalitás emelkedése lesz a jutalmad, ráadásul kulcsembereid hosszú ideig a csapatodat erősítik majd.


Örömmel osztom meg e területen szerzett személyes tapasztalataimat, várom megkeresésed!

Németh László – Solution Focus Team és SF Brief Coach, Menedzsment Tanácsadó

(Többet olvashatsz erről a témáról Patrick Lencioni: The Truth About Employee Engagement című könyvében.)