Menedzsment

07_Lenkei_Arpad_420
Forrás: -

Megtartani a gyökereket

Lenkei Árpád mindig is olyan cégnél szeretett volna dolgozni, ahol az érdeklődésének megfelelő munkát végezhet. Kívánsága teljes mértékben az S&T-nél teljesült, ahol immár az infrastruktúra-szolgáltatásokért felel. Olyan szakember szeretne maradni, aki vezetőként sem fordít teljesen hátat a múltnak.

Lenkei Árpád, S&T
Lenkei Árpád, S&T
A BME VK Híradástechnika szak elvégzése után első munkahelye a Tungsram (GE) volt 1992-ben. Egy évig szoftverfejlesztőként alkalmazták, majd két évig hálózati mérnökként dolgozott. Ezután a Műszertechnika rendszermérnöki pozíciója következett ugyancsak két évig, ahol már kamatoztatta addigi gyakorlati tapasztalatait. Lényegében itt váltott az addigi felhasználói–üzemeltetői pozícióból a beszállítói oldalra.

Az igazán nagy léptékű, kihívásokkal teli hálózati projekteket az InNetben találta meg, amely 1997-ben ajánlott állást a számára. Jelenlegi munkaadójához, az S&T Consulting Hungary Kft.-hez az InNet akvizíciójával került 2000-ben.

2006-tól a mérnöki munka mellett a hálózati üzletágat menedzseli, majd 2013 januárjától kinevezték az infrastruktúra-szolgáltatási üzletág műszaki vezetőjévé. Ebben a pozícióban már az adatközponti és hálózatbiztonsági üzletágakban zajló projektek sikeres végrehajtása is az ö felelőssége.

Rövidtávú célja, hogy a három üzletág között még szorosabb együttműködést alakítson ki, ami szerinte alapvető fontosságú a komplex és sikeres projektekhez.

Magasabb szintű pozíciójában sem szakad el teljesen eredeti mérnöki szakmájától. Ez szerinte a hiteles kommunikáció elengedhetetlen része, amelyet vezetőként is képviselni kíván.

Nagyra értékeli az önálló munkát, s annak örül a legjobban, ha a munkatársai is magukévá teszik ez a szemléletmódot. Ez a munkakapcsolat ugyanis a bizalmon alapul, hiszen a projektek sikeres kivitelezésének egyik fontos záloga a résztvevő szakértő kollégák precíz, önálló, felelősségteljes munkája. A jó munkahelyi légkör is hozzájárul az eddig elért sikereihez, amelyet a szakma szeretetén túl, nem kis mértékben harmonikus családi életének is köszönhet. (x)