Oktatás

egyetemi_varosok.jpg
Forrás: ITB

Négy egyetemi nagyvárosban nyit informatikai szolgáltatóközpontot a Gloster

Négy egyetemi városban, Debrecenben, Kecskeméten, Szegeden és Pécsett nyit regionális informatikai szolgáltatóközpontot a közeljövőben, amely fejlesztéshez támogatást kért a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt-n (a továbbiakban: HIPA-n) keresztül a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól.

A Kormány támogató döntése esetén a Társaság vállalja, hogy a regionális informatikai szolgáltatóközpontok létrehozatalára irányuló beruházás eredményeképp a 2022-2024 közötti időszakban 156 új munkahelyet alakít ki és azokat a 4 éves monitoring időszakban fenntartja.

Szekeres Viktor, a Társaság Igazgatóságának elnöke az informatikai szolgáltatóközpontok megnyitásával kapcsolatban hangsúlyozta: „A támogatás segítségével a négy egyetemi várossal szoros együttműködést alakítunk ki a fiatalok minél hatékonyabb informatikai képzése érdekében, a regionális szolgáltatóközpontok megnyitásával pedig újabb munkahelyek megteremtésére, informatikai fejlesztésekre nyílik lehetőség. A Gloster ezzel a lépéssel a szolgáltatásait már nemcsak a fővárosban, hanem az ország négy nagyvárosában is nyújtani tudja Ügyfelei, Partnerei számára.”

A Társaság a HIPA jogi kötelező erővel nem rendelkező ajánlatát elfogadta, a támogatás a Kormány jóváhagyása esetén lesz elérhető a Gloster számára. Ennek megtörténtéről a társaság újabb közleményben fogja tájékoztatni befektetőit.