HR

Grumpy_Musk.jpg
Forrás: BBC News

Váratlan fordulat: szexuális zaklatással vádolják Elon Muskot, állítólag van rá bizonyíték

A SpaceX egyik légiutas-kísérőjének vallomása szerint a Tesla atyja zaklatta őt, és egy lovat is felajánlott neki.

Az Insider birtokába jutott vallomást szemlézte az Engadget: még 2016-ban egy londoni repülőút során Musk túl messzire ment.

Az akkor még SpaceX alkalmazottjaként dolgozó légiutas-kísérőtől Musk kért egy masszázst, amelynek során állítólag a nőnek mutogatta a nemiszervét, akarata ellenére simogatta, majd egy lovat is fejajánlott azért, ha a nő „még többet csinál”. A légiutas-kísérő visszautasította Musk közeledését és ajánlatát, később pedig úgy érezte, hogy ezért azzal büntetik, hogy kevesebb műszakot kap. Végül 2018-ban felmondott. A hat évvel ezelőtti ügy egyébként 250 ezer dolláros (hozzávetőleg 90 millió forintos) fájdalomdíj kifizetésével zárult a hallgatásért cserébe.

Az akkor SpaceX alkalmazottjaként tevékenykedő nő elmondása szerint bizonyítékokkal is alá tudja támasztani a történteket. Elmondása szerint egy barátja bátorítására állt most a nyilvánosság elé.

Az Insider megkereste a Tesla- és SpaceX-vezért, aki azt mondta, hogy „a történet sokkal többről szól”, és azt ígérte, hogy a későbbiekben részletesen reagál az őt ért vádakra. Mindeközben szerdán egy sejtelmes hangvételű tweetben azt írta: „Az ellenem irányuló politikai támadások az előttünk álló hónapokban eszkalálódni fognak.”