Munkaerőpiac

65_Simplejob_2020_jeloltkezelo.jpg
Forrás: ITB
As simple as that: jelöltből munkavállaló néhány kattintással

SimpleJob, az applikáció, amely új dimenziót nyit a toborzásban

A koronavírus-járvány nemcsak meggyújtotta az online toborzás kanócát, de egyik percről a másikra be is robbantotta azt. A piac pillanatnyi befagyását a toborzás dübörgése váltotta fel, a megnövekedett számú jelentkezések pillanatok alatt telítették CV-kkel a HR-esek levelesládáját. Azonban nem mindegy milyen appal van kikövezve a jelentkezés leadásától az onboardingig vezető út, hogy a jelöltélmény maximális, az energiaráfordítás pedig minimális legyen.

„Olyan applikációt akartunk létrehozni, amely 360 fokban lefed mindent és, kiváltja azokat a különféle szoftvereket, amelyekkel a HR-szakembernek a toborzás, kiválasztás, interjúztatás során dolgoznia kell. Ráadásul desktopról és mobilól is elérhető. „A SimpleJob nem pusztán egy állásportál, hanem egy toborzó eszköz,” mondta Lukács Beáta, a SimpleJob társalapító-ügyvezetője.

Azon felül, hogy az oldal egy állásportál, többet nyújt annál. Alaptartozéka a jelöltkezelő, amely egykattintásos státuszolást, chatelést tesz lehetővé. Nagyon magas jelentkezőszám kezelésében ezzel sok időt tud spórolni a rendszer. A rendelkezésre álló beépített chatben a munkaadó és a jelölt hatékonyan tud kommunikálni, sőt, videós bemutatkozásra is van lehetőség. Ezzel akár egy kör állásinterjút meg lehet spórolni.

„A digitalizáció felértékelődött, a munkavállalók is az egyszerű, gyors megoldásokat keresik, olyan felületet, ahol akár két buszmegálló között egy komplett profilt létre tudnak hozni az álláskereséshez. A cégek pedig úgyszintén a minőségi, megfizethető és könnyen kezelhető eszközöket részesítik előnyben. Mi ezt kínáljuk számukra”, zárta az ismertetést Lukács Beáta.