Munkaerőpiac

PwC_oklevel_MT
Forrás: Magyar Telekom

A Magyar Telekom a legvonzóbb munkahely a telekommunikációs szektorban

PwC Magyarország évenkénti felmérése alapján– immár harmadik éve - a Magyar Telekom nyerte el a Legvonzóbb Munkahely Díjat a telekommunikációs szektorban.


„Büszkék vagyunk arra, hogy idén is elnyertük az elismerést és a fiatal munkavállalók bizalmát. Mindez megerősít minket abban, hogy a munkavállalói élmény tudatos fejlesztése egyben komoly piaci előnyt is jelent, ennek egyik legfontosabb elemeként a munkáltatói márkaépítésünk kiemelt célja, hogy a legígéretesebb tehetségek és a legjobb szakemberek számára az első választás legyünk, a már nálunk dolgozó kollégáink számára pedig biztonságos és szerethető munkahelyet teremtsünk”, mondta az elismerés kapcsán Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

A kiemelt szempontokkal összhangban a Magyar Telekom innovatív megoldásokkal támogatja a digitális és rugalmas munkavégzést. A Telekom munkatársainak 80%-a jelenleg is home office-ban dolgozik, de a vállalat hosszútávon a hibrid munkavégzésre rendezkedik be, azaz a jövőben a kollégák rugalmasan oszthatják be az otthon és az irodában töltött időt. A vállalat a telco szektor legvonzóbb munkahelye díj mellett a napokban a Dreamjo.bs által meghirdetett, Szerethető Munkahelyek elismerést is elnyerte.

A korábbi évekhez hasonlóan a PwC Magyarország 2020-ban is megvizsgálta a munkahelyválasztási preferenciákat annak érdekében, hogy megismerje és a munkaadókkal is megismertesse a pályakezdő fiatalok, munkavállalók legfontosabb szempontjait. Az idei év újdonsága, hogy a felmérésben résztvevők körét bővítették, így nemcsak a fiatalok és pályakezdők, hanem a tapasztalt munkavállalók véleményét is kikérték. A hazai felmérésben részt vevő közel 35 ezer válaszadó 35 százaléka felsőoktatásban, 14 százalékuk középiskolában tanul, 50 százalékuk pedig főállásban dolgozik.
A felmérés során 15 fókuszterület körvonalazódott, az eredmények szerint a 16-28 éves korosztály három legfontosabb munkahelyválasztási szempontja az alapbér, a rugalmas munkarend és munkaidő és a kiszámítható időbeosztás. A 28 év felettieknél ezeknek a tényezőknek még hangsúlyosabb a szerepe, valamint a tapasztaltabb munkavállalóknak fontosabb a közvetlen felettes vezetői stílusa, a valós teljesítményen alapuló előmenetel, a távmunka lehetősége, a munkahely biztonsága, a cafeteria, valamint a bónusz. Új elemként jelent meg a TOP 15 szempont között a munkahely biztonságának szerepe, egyértelműen látszik, hogy a munkavállalóknak fontos, hogy a vállalat felelősséget vállaljon az ott dolgozókért és gazdasági visszaesés esetén is törekedjen a megtartásukra.