Gadget

spotify
Forrás: pixabay.com

Új gombok érkeznek a Spotify-ba

A Spotify teljesen szétválasztja a lejátszás és a keverés gombokat – de csak a prémium előfizetők számára. 

A vállalat ma bejelentette, hogy megkezdi a két funkció különálló gombjainak bevezetését, amelyek a lejátszási listák és előadói oldalak tetején jelenleg található kombinált lejátszás/keverés gombot váltják fel. A változás várhatóan „az elkövetkező hetekben” éri el az Android és iOS készülékeket. 

„Ez a változtatás lehetővé teszi, hogy a lejátszási listák és albumok tetején kiválaszd a neked tetsző módot, és úgy hallgasd a zenéket, ahogyan szeretnéd”, írta a Spotify a blogján. „Akár a kevert lejátszási módot választod, akár inkább sorrendben hallgatod a dalokat, a Play egyszerű megnyomásával a Spotify gondoskodik rólad.” 

A Spotify előszeretettel keveri a zeneszámokat, amivel időnként magára haragítja a művészeket, akik azt szeretnék, hogy albumaikat az eredeti sorrendben hallgathassák rajongóik. Emlékezzünk csak a brit művésznő, Adele tweetjére, aki felszólította a stramingszolgáltatót, hogy közelgő albumánál kapcsolja ki a keverés funkciót, mert a dalok tudatosan felépített sorrendben következnek egymás után.  

Ez arra késztette a Spotify-t, hogy az albumoldalakon a lejátszás/keverés kombó helyett alapértelmezetten a standard lejátszás gombot jelenítse meg. Mostantól a Spotify Premium ügyfelek azonban az egész alkalmazásban egyedi gombokat látnak majd.  

„Attól a pillanattól kezdve, hogy megnyomod a lejátszás gombot a Spotify-on, te döntöd el, hogyan szeretnéd hallani kedvenc lejátszási listáidat vagy egy új albumot” - írta a vállalat.