Gadget

windowsalkalmazasok
Forrás: 123rf.com

Új alkalmazások funkción dolgozik a Microsoft

Új „Alkalmazások visszaállítása” funkción dolgozik a cég, ami elsősorban a Windows 11 felhasználók életét tenné könnyebbé.

Az új funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan újratelepítsék az összes, korábban használt alkalmazásukat a Microsoft Store-ból, az újonnan vásárolt vagy frissen telepített eszközükre. Bár az asztali alkalmazásokat továbbra is manuálisan kell telepíteni, az új funkció nagy könnyítés, hiszen egyetlen gombnyomással az addig használt, összes felhasználói fiókhoz kapcsolódó Microsoft Store alkalmazás települ az új eszközre.

„Annak érdekében, hogy az ügyfelek gyorsan és zökkenőmentesen használhassák új számítógépüket, hamarosan teszteljük a Windows Insider csatorna új funkcióját, amely abban segíti a felhasználókat, hogy automatikusan visszaállítsák a Microsoft Store-ból a korábban már telepített alkalmazásaikat az új Windows-eszközükre” – olvasható Giorgio Sardo, a Microsoft Store-ról szóló blogbejegyzésében.

Belépve a Microsoft Store-ba, megjelenik majd egy új lehetőség, amely a bejelentkezett Microsoft-fiókhoz korábban társított alkalmazásokat mutatja meg.

Ezután a felhasználók rákattinthatnak az „Összes visszaállítása” gombra, így a Windows 11 telepítése során kiválaszthatják azokat az appokat, amelyeket szeretnének az új eszközükön is használni. Fontos, hogy az önálló alkalmazásokat ez opció nem telepíti, mint például a Microsoft Office-t, a Photoshopot, a Steamet, stb.

Az alkalmazások visszaállítása mellett hamarosan lehetőség lesz az alkalmazások közvetlen telepítésére is a Windows 11 Start menüjéből. A felhasználók a Windows keresésből elérhetik a programokat anélkül, hogy belépnének a Microsoft Store-ba. Sőt, új widgetek is érkeznek a Windows 11-be!