Gadget

Telegram
Forrás: Getty Images @ TechCrunch

Prémium szolgáltatást indít a 700 milliós Telegram

Több mint 700 millió havi aktív felhasználót gyűjtött össze, és további funkciókkal prémium szintet vezet be a Telegram.

A cég arra törekszik, hogy a felhasználói bázis egy része fizessen a prémium szolgáltatásokért, azonban azt nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyit kér ezért. De úgy tűnik, a havi előfizetés 4,99 és 6 dollár, azaz körülbelül 1950 és 2345 Ft között mozog. 

A Telegram Premium egy sor további és továbbfejlesztett funkcióval egészíti ki az üzenetküldő alkalmazást, amely 2021 januárjában érte el az 500 millió aktív havi felhasználót. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 4 GB-os fájlokat küldjenek (2 GB helyett), és támogatja például a gyorsabb letöltést. A fizető ügyfelek akár 1000 csatornát is követhetnek majd (az ingyenes felhasználók 500-at), és akár 20 csevegési mappát is létrehozhatnak, mindegyikben akár 200 csevegést is. Maximum 4 fiókot adhatnak hozzá az alkalmazáshoz, és akár 10 csevegést rögzíthetnek. A prémium felhasználók emellett képesek lesznek hangüzeneteket szöveggé alakítani, exkluzív matricákat és reakciókat küldeni, valamint animált képeket is használhatnak profilfotóként. Ja, és nem kell hirdetéseket nézniük... 

A dubai székhelyű cég arra törekszik, hogy a fejlesztéseket „elsősorban a felhasználók, ne pedig a hirdetők vezéreljék … A mai fontos nap a Telegram történetében: nemcsak egy új mérföldkő, hanem a Telegram fenntartható bevételszerzésének kezdete is”, áll a közleményükben. 

„Miután átgondoltuk, rájöttünk, hogy az egyetlen módja annak, hogy a legigényesebb rajongóink többet kapjanak, miközben a meglévő szolgáltatásaink ingyenesek maradnak, ha ezeket a megemelt limiteket fizetőssé tesszük”, mondta a Telegram alapítója és vezérigazgatója, Pavel Durov a hónap elején. Arra is ígéretet tett, hogy az alkalmazás számos alapvető funkcióját ingyenesnek megőrzi a felhasználók számára, továbbra új funkciókat is fejleszt a nem fizető közönség részére. 

Vasárnap a cég bejelentette, hogy bevezeti a csatlakozási kérelmeknek nevezett funkciót is, amely lehetővé teszi, hogy minden felhasználó meghívóhivatkozás nélkül csatlakozhasson egy nyilvános csoporthoz.