Gadget

iphone14
Forrás: 9to5mac.com

Olyan előlapi kamerával jön az iPhone 14, amit eddig még nem láttunk

Az elmúlt évek legnagyobb ráncfelvarrását kapja az Apple szeptemberben érkező telefonja.

Iparági pletykák szerint már idén szeptemberben bejelenti az iPhone legújabb modelljeit az Apple, az iPhone Pro-t és a Pro Max-ot. Amit eddig tudni lehet a 9to5mac szerint az az, hogy négy nagyobb kijelzőjű mobil érkezik a piacra, szám szerint a 6,1 hüvelykes iPhone 14, a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Max, a 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro, valamint a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Pro Max.


Ami a specifikációkat illeti, eddig kevés biztosat lehet tudni, ugyanakkor szintén a 9to5Mac számolt be arról, hogy a négy új 2022-es iPhone-modell közül csak a 14 Pro és Pro Maxb kapja meg az A16 Bionic chipet. Ugyanakkor kamerafronton komoly újítások várhatók.

A szivárogtatásról méltán híres Ming-Chi Kuo újabb részletekkel rukkolt elő a telefont illetően: a Twitteren közzétett bejegyzése szerint a vállalat olyan beszállítókkal állapodott meg, mint a Sony, amely az új iPhone kameraszenzorjait adja, míg az objektíveket a Genius és a Largan, az új fókuszmodult pedig az Alps és a Luxshare szállítja. Ami az előlapi kameramodult illeti, az Apple partnerségre lépett a Cowellel és most először a dél-koreai LG Innotekkel is.

Kuo jelentése szerint az új partnerségnek köszönhetően az iPhone 14 az elmúlt évek legnagyobb felbontású szelfikamerájával lesz szerelve. Az igazi újdonság azonban az autofókusz: az eddig megszokott fixfókuszos előlapi kamerákkal ellentétben az új iPhone szelfikamerája automatikusan fókuszál majd, ami lényegesen jobb minőségű fotókat és videókat eredményez.

Az iPhone 14 előlapi kamerája az iparági szivárogtatások szerint jobb, f/1.9-es fényerejű, mint a korábbi iPhone 13 Pro, illetve az eddig 5 elemes objektív helyett 6 elemes lesz, ami szintén hozzájárul a képminőség optimalizálásához sötétben is.