Gadget

pro_smartphone_photographer.jpg
Forrás: Smartphone Photographer

Munkálatokban a Samsung: jön a 450 megapixeles képérzékelő

A Samsung idén júniusban mutatta be a 200 megapixeles ISOCELL HP3 képérzékelőt Tetra2pixel technológiával. 

A Samsung állítólag egy 450 megapixeles felbontású ISOCELL kameraérzékelőn dolgozik. A jelentés azután született, hogy a Samsung Hexa2pixel védjegybejelentését a dél-koreai KIPRIS és az európai TMView kiszúrta.  

A múlt hónapban a dél-koreai technológiai óriás bemutatta a 200 megapixeles ISOCELL HP3 szenzorát Tera2pixel technológiával. Ez követte a Samsung ISOCELL HP1 kameraérzékelőjét. 

A Hexa2pixel védjegybejelentését a Samsung nyújtotta be. A kérelem Dél-Koreában jelent meg, és Európában a TMView-on is kiszúrták. A Sammobile jelentése szerint ez a védjegy azt jelentheti, hogy a vállalat egy 450 megapixeles szenzoron dolgozik. A kérelem azonban nem említi, hogy ez a konkrét védjegy egy kameraérzékelőre vagy egy 450 megapixeles felbontású érzékelőre vonatkozik.  

A Samsung 200 megapixeles ISOCELL HP3 képérzékelőjét Super QPD autofókusszal és Tetra2pixel technológiával idén júniusban mutatta be. A képérzékelő a vállalat ISOCELL HP1 szenzorának utódja, amely 0,56 mikronos (μm-es) pixelekkel rendelkezik. Az 1/1,4-es optikai formátumban 200 millió képpontot tartalmaz. A Samsung állítása szerint ez a képérzékelő képes 8K videók rögzítésére 30 képkocka/másodperc (fps) sebességgel, minimális látómező-veszteséggel. 

A dél-koreai vállalat azt is bejelentette, hogy a 200 megapixeles ISOCELL HP3 képérzékelő még idén tömeggyártásba kerül. A Tetra2pixel technológia lehetővé teszi, hogy a képérzékelő 1,12 mikron pixeles vagy 2,24 mikron pixelméretű 50 megapixeles, illetve 12,5 megapixeles érzékelőként működjön, így gyenge fényviszonyok között is jobb képeket készíthet. 

Bár a Samsung még nem szerelte be a 200 megapixeles képérzékelőt a Galaxy okostelefonokba, a Samsung Galaxy S23 Ultra (2023-ban várható) az ISOCELL HP3 érzékelővel lesz felszerelve.