Gadget

gmail_2
Forrás: 123rf.com

Mindenki megkapja az új Gmail-t, akár akarja, akár nem

2014-ben volt az első igazán látványos dizájnváltás a Gmail-nél, amikor a kevéssé impozáns megjelenésű levelezőrendszer megkapta az azóta jól ismert világos hátteret, az egyszerű magyarázó animációkat, és a letisztult egységes, testre szabható arculatot. Most ismét átalakul a Gmail, amivel lassan minden felhasználó szembesülni fog.

Számos új változást jelentett be a Gmail, többek között érkezik a Material You redesign-ja a levelezőrendszer webes változatában. A legfőbb változtatás az eddig megszokott alapbeállításban lesz: a fehér hátteret halványkék szín váltja fel, ahogy a bal oldali sáv is más színbe borul, de az olvasott és olvasatlan emailek is. Utóbbiak az alapbeállítást esetén kék színűek, előbbiek pedig fehérrel lesznek jelölve.  

A Chat, Spaces és Meet fülek a bal sávba kerülnek, de a felhasználók kedvük szerint variálhatják és helyezhetik át az általuk használt Google alkalmazásokat a sávban a beszélgetésfoszlányok helyett.  

A Gyorsbeállítások menüben majd ki lehet választani, melyik alkalmazás szerepeljen, itt vissza is lehet váltani a régi megjelenésre. Az új funkciók szokásos 15 napos bevezetésétől eltérően ez egy „kiterjesztett bevezetés”, így bár a Workspace és a személyes Gmail fiókokba egyaránt megérkezik, néhány hétig is eltarthat, amíg a felületek maguktól átállnak. A Gyorsbeállítások menüből már most is be lehet állítani próbaképpen (vissza lehet lépni), ha már átváltottunk a Hangoutsból a Chatre, és a bal oldali menüben elhelyeztük a Chatet.