Gadget

CryptoPunkpendant
Forrás: theverge.com

Már a Tiffany & Co is NFT-ben utazik, kész az első kollekció

Az amerikai luxusékszer-gyártó is ráérzett az NFT-piacban rejlő potenciálra. Első ízben a CryptoPunk tulajdonosokat örvendeztette meg egy egyedi, kézzel késztett NFT-medállal. Csupán 50 000 dollárért.

A Tiffany & Co. már korábban is kalandozott a Web3 világában: márciusban bejelentette, hogy megvásárolt egy 380 000 dolláros NFT-t, majd április tréfaként bemutatta saját kriptopénzét a „TiffCoint”. Bár a kriptopénz valójában sosem létezett, azért a cég piacra dobott egy limitált kiadású 18 karátos aranyérmét TiffCoin-emblémával, első sorban az NFT-tulajokat véve célba. Az érme a fizikai valóságban is megvásárolható, és a virtuális, valójában soha nem létezett TiffCoin grafikája látható rajta.  

Az egyik legismertebb luxusmárka most egy lépéssel tovább ment, és NFT-sorozatot indít, pontosabban, ahogy tweetjükben is fogalmaztak „magasabb szintre emelik az NFT-ket”. Ezzel első sorban az amúgy is magas értéket képviselő CryptoPunks tulajokat célozzák, akik potom 30 Ethereumért (körülbelül 50 000 dollárért) egy olyan, kézzel készített medált kaphatnak, amely a saját CryptoPunks-karakterük gyémánttal kirakott mása. „A medál, amely „legalább” 30 gyémánttal vagy drágakőval lesz kirakva, egy 18 karátos aranyláncon foglal helyet, öt pave gyémánt társaságában.  

A medál fizikai és digitális formában is elérhető lesz, amelyeket kifejezetten csak a Cryptopunks tulajdonosai számára készítenek, és mindösszesen 250 darab lesz elérhető. 

A CryptoPunks 24×24 pixeles egyedi karakter, amelyekből összesen 10 ezer darab készül, számuk pedig nem bővül, ez adja egyedi értékét. Utóbbi pedig igen borsos, a CryptoPunks-ok közül az Alien karakterek a legértékesebbek, amelyekből összesen kilenc létezik és nemrég 7,6 millió dollárnak megfelelő összegért adtak el egyet. Egyébként, mióta CryptoPunks napvilágot látott, több mint 26 millió dollár értékben találtak gazdára.