Gadget

honortelefon
Forrás: 123rf.com

Mágia a Honortól, így készül a Magic4 Pro

A Honor bepillantást engedett a nemsokára debütáló Magic4 Pro mögött rejlő egyedi gyártástechnológiába. A modellt kizárólag ebben az intelligens ipari parkban gyártják.

Az automatizálás, a digitalizáció és az intelligens technológia a park gyártási képességeinek alapját képező sarokkövek. A park a gyártósorok 75 százalékát automatizáltan működteti, minimalizálva ezzel az emberi hibák kockázatát. Emellett az automatizált gyártóeszközök több mint 40 százalékát házon belül fejlesztették ki, ami további bizonyítékul szolgál a park K+F és gyártási képességei közötti szoros integrációra. 

A gyártóüzem összes kulcsfontosságú berendezése támogatja a digitális vezérlőrendszereket, ami lehetővé teszi a vállalat számára a teljes gyártósor jobb irányítását, a nagyobb hatékonyságot és a termékminőség javítását. 

A parkban az iparág vezető laboratóriumai is rendelkezésre állnak, köztük egy megbízhatósági laboratórium, egy szabályozási laboratórium és egy környezetvédelmi laboratórium, amelyekben a cég több mint 200 megbízhatósági tesztet végez a Magic4 Pro-n, hogy biztosítsa annak prémium minőségét. A készüléket például úgy tesztelték, hogy az SAR-érték (Specific Absorption Rate) - amely az okostelefonok sugárzását méri - 56 százalékkal a legszigorúbb ipari szabvány határértéke alatt van. 

Egyedi gyártósor az új mobil innovációi számára 

A hazánkban is elérhető HONOR Magic4 Pro az AI Privacy Call funkcióval érkezik, amely a hanghívások során a hangszivárgást masszívan minimalizálja; valamint elhozza az Ultra-Fusion Computational Photography kameramegoldást, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes mértékben kihasználják az okostelefon hátlapi kameráinak előnyeit; és a lenyűgöző Quad-Curved LTPO kijelzőt, amely magával ragadó látványt nyújt. E funkciók mindegyike egyedi gyártási kihívásokat jelent, amelyekre a vállalat a K+F és a gyártási képességeinek integrációjával kínál megoldást. 

Az okostelefon-gyártók az okostelefonok minden egyes generációjával folyamatosan a felső káva felé tolják el a vevőmodult, hogy minél nagyobb kijelzőfelületet érjenek el. Minél közelebb kerül azonban a vevőegység a peremhez, annál erőteljesebb a hangszivárgás a hanghívások során, ami adatvédelmi aggályokhoz vezet. 

A márka e fájó pont megoldására több mint 100 technológiai kihívást azonosított és oldott meg, és létrehozta az AI Privacy Callt. Ez az innovatív funkció az iparágban elsőként alkalmazott intelligens kettős hangkibocsátó egységet használja ki, amely közvetlenül a kijelzőre szerelt piezoelektromos kerámiát használó csontvezetéses komponenst tartalmaz. Az üveg természetéből adódóan az összeszerelési folyamat rendkívüli precizitást igényel - még a legkisebb gyártási eltérések is tartósan károsítják a panelt. A K+F és a gyártócsapatok kéz a kézben dolgozva három hónap alatt leküzdötték a kihívást. Az összehangolt erőfeszítések eredményeként jött létre az az automatizált, nagy pontosságú szerelőberendezés, amely a számítógépes látást és az optimalizált algoritmusokat kihasználva 0,01 mm-es pontosságot és 99,99 százalékos hozamot ér el. 

Új zászlóshajó a fényképezésben 

A HONOR Magic4 Pro-t egy nagy teljesítményű hármas kamerakombinációval is felszerelték, amely támogatja az Ultra-Fusion Computational Photography technológiát. Az új zászlóshajó okostelefonban alkalmazott megoldás összetettsége miatt kétszer annyi kamerás kalibráló berendezésre volt szükség, mint elődjénél. A továbbfejlesztett kalibrációs és tesztelési eljárásoknak köszönhetően a hármas kamerarendszer az AI-algoritmusokkal kombinálva részletesebb képeket biztosít, hitelesebb színekkel a teljes támogatott fókusztartományban. 

A Magic4 Pro Quad-Curved LTPO kijelzőjén is fejlett összeszerelési eljárásokat alkalmaznak.  A hattengelyes robotkarokból, nagy pontosságú kamerákból és a márka által kifejlesztett számítógépes látóalgoritmusokból álló csúcstechnológiát kihasználva a szerelőberendezés ±0,075 mm-es pontossági tartományban marad, és mindössze 0,1 mm-es gyártási tűréssel adja ki a termékeket. 

A mobil 469 990 Ft-ért lesz elérhető, június 7-től a hazai kiskereskedelmi forgalomban.