Gadget

digitalisrendszamtabla.jpg
Forrás: 123rf.com

Jönnek a digitális rendszámtáblák

Michigan állam, csatlakozva Kaliforniához és Arizonához, lehetőséget biztosít arra, hogy a rendszámtáblák digitálisak legyenek. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Bármennyire is menő lenne a hologramos rendszámtábla, a valóságban ennél jóval egyszerűbben kell elképzelni a digitális változatot. A napokban jóváhagyott rendelet szerint a michigani sofőrök mostantól használhatnak digitális rendszámtáblákat.

A Reviver RPlate lényegében egy HD-kijelzős tablet, amely LTE-kapcsolattal és GPS-szel működik. Számos biztonsági és személyre szabható funkciót tartalmaz. A járművezetők válthatnak a sötét és a világos mód között, és kiválaszthatnak személyes üzeneteket, amelyek alul jelennek meg. De például, ha az autót ellopták, „Stolen” felirat jelenik meg a rendszámtáblán.

A GPS-szel ellátott tábla segítségével meg lehet találni az eltulajdonított gépjárműveket, és figyelmeztetést lehet küldeni a tulajdonosok okostelefonjára, gyanús mozgás esetén. Ugyanígy hasznos biztonsági funkciója a „parkolóinas” mód, amely lehetővé teszi az autó távolról történő megfigyelését.

REVIVER | Meet the RPlate Digital License Plate 

Az üzemeltetést és szervízelést egyszerűbbé tevő kiegészítő szolgáltatásokat is nyújt: a rendszámhoz kapcsolódó mobilalkalmazás lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy nyomon kövessék a futásteljesítményt és online újíthassák meg járműveik regisztrációját.

Mindkét digitálisrendszám-kivitel előfizetést igényel (19,95 USD – körülbelül 8000 Forint – havonta az akkumulátoros, és 24,95 USD – körülbelül 10000 Forint – havonta a vezetékes kivitel díja), és további 150 USD-be (körülbelül 59000 Forintba) kerül, ha a felhasználó úgy dönt, hogy szakemberrel telepítetti a lemezt. A vállalat számos új funkción is dolgozik, beleértve a fizetős utakkal való integrációt, a parkolóórákat és a további DMV-szolgáltatásokat.