Gadget

Samsung_Wallet.jpg
Forrás: Samsung Mobile

Hasznos zsebekkel bővült az új erőre kapott Samsung Wallet

Tegnaptól visszatért a kezdetekhez a Samsung: visszahozta a Wallet alkalmazást, amely rögtön több új, hasznos zsebbel bővült.

A Samsung először a Wallettel indult a digitális fizetési piacon, majd fizetési megoldását lecserélte a Samsung Pay-re, ám a cég most ismét visszatért a Wallet alkalmazáshoz, amelyben összefésült több más alkalmazást is, így akár még a kriptovaluta-számlához is hozzáférhet a készüléktulajdonos. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a Wallet egy helyen tárolja a fizetési kártyákat, az autókulcsokat és a kriptovaluta számlákat is.

A megújult applikáció átveszi a jelenlegi Pay és Pass alkalmazások feladatait, amelyek jelenleg fizetési kártyákat és jelszavakat is kezelnek. Ezen kívül a meglévő Samsung Blockchain Wallet alkalmazáson keresztül integrált adatok által a felhasználó könnyedén ellenőrizheti kriptovaluta-portfóliójának állását is. De ez még nem minden, ugyanis bizonyos digitális otthoni és autókulcsok is intergrálhatók az alkalmazásba a kilenc okosotthon-gyártó által elfogadott SmartThings szolgáltatás révén.

A Samsung azt tervezi, hogy hozzáad néhány olyan funkciót is, amelyeket év eleji „Unpacked” rendezvényén mutatott be, beleértve a digitális azonosítók és jogosítványok tárolásának lehetőségét. A Samsung digitális slusszkulcs funkciója korábban a Hyundai Genesis GV60-hoz volt elérhető a Samsung Passban. A vállalat most kiterjeszti a kompatibilitást a Hyundai Genesis G90, a Hyundai Palisade, valamint néhány 2020 júliusa után piacra dobott BMW modellre is.

Vannak más funkciók is, mint például egy adott légitársaság beszállókártyáinak tárolási lehetősége, de ez jelenleg csak a Korean Air járataira korlátozódik.

A Samsung Wallet tegnap óta az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európa egyes részein vált elérhetővé a Galaxy modelleken, amelyeken Android 9 vagy újabb rendszer fut. Vannak funkciók, amelyek nem minden telefonon működnek: például egyes digitális autókulcsokhoz rövid hatótávolságú UWB- (a wifihez és a Bluetooth-hoz hasonló, rövid hatótávolságú vezeték nélküli) kapcsolat szükséges, míg másokhoz a Samsung eSE biztonsági hardverével ellátott készülék.