Gadget

pass_collection
Forrás: blogger.googleusercontent.com

Hamarosan a telefonodon lehet az új Google Wallet

Több tucat országban, köztük Magyarországon is elkezdődött a Google fizetési appjának, a Google Walletnek a terjesztése. Az alkalmazás az eddigi Google Pay-t váltja fel. 

A következő napokban 39 országban, köztük Magyarországon vehetik birtokukba az Android felhasználók a megújult Google Wallet alkalmazást. Az app bevezetését még májusban jelentette be a cég, a Googe IO 2022 eseményen. 

Az app nem egyszerűen a betéti és hitelkártyák tárolására szolgál (bár természetesen erre is alkalmas), hanem azt ígéri, hogy mindenféle digitális kártyát képes egy helyen fogadni és kezelni: igazolványokat, hűségkártyákat, igazolásokat, belépőket, utazási jegyeket, kulcsokat és egyebeket. Magyarországon is számos bank és pénzügyi szolgáltató kártyáival használható a Google Wallet, de például az OTP nincs a listán – ami talán nem is csoda, tekintve, hogy saját Simple alkalmazása ugyanezeket a funkciókat kínálja.

Az alkalmazás a jelenlegi Google Pay appot váltja fel, annak frissítéseként érkezik. Ez alól kivétel az Egyesült Államok és Szingapúr, ahol a korábbi Google Pay is megmarad, hogy az ismerősök egymásnak tudjanak pénzt küldeni. 

Kacskaringós utat járt be a Google fizetési appja, mire elért a mostani állapotába. 2011-ben NFC-s fizetési alkalmazásként mutatkozott be, aztán más fizetési módok is kerültek bele (például a magánszemélyek közötti pénzátutalás), sőt, egy időben még fizikai Google Wallet kártya is létezett. 2018-ban a Google összevonta az Android Pay-jel, így lett belőle Google Pay. Most ezt nevezik vissza Google Walletre, hogy jobban tükrözze az app sokoldalú funkcionalitását.