Gadget

appleujitas
Forrás: 123rf.com

Ezekkel az újdonságokkal rukkolt elő az Apple

Az Apple minden évben nyár elején tartja a Worldwide Developer Conference-t, ahol jellemzően nagyobb újításokról számolnak be termékeiket illetően. Idén a készítők nemcsak szoftveres meglepetéseket tartogattak a nagyközönségnek, hanem új laptopok is érkeztek a kínálatba.

Esetleg lemaradt az Apple új bejelentéseiről? A hirado.hu alábbi cikkében összeszedte az összes újdonságot, ami fontos lehet.

Az új operációs rendszer – iOS 16 

Újításokat kap a zárolt képernyő. Ezek jóval gazdagabb testreszabást tesznek lehetővé, és több alkalmazást is irányíthatunk majd a lezárt módban. 

Új, Pay Later (fizess később) funkciót kap az Apple Pay, amellyel a felhasználó részletesen beállíthatja, hogy bizonyos általa választott termékekért mikor szeretne fizetni. 

Az új operációs rendszerrel egy teljesen új Safety Check beállítás is elérhető lesz, ami a bántalmazó kapcsolatokban élő személyek védelmét szolgálja. Lehetővé teszi a szexuális bántalmazást elszenvedett emberek számára, hogy megnézzék és kezeljék, ki fér hozzá az alkalmazásaikhoz, jelszavaikhoz, valamint egyéb beállításaikhoz. 

Az Apple minden iPhone-felhasználó számára elérhetővé teszi a Fitness alkalmazást, amit korábban csak azok tudtak használni, akiknek volt Apple Watch órájuk. 

A cég átdolgozta az Otthon alkalmazást, amely nagyobb hatékonyságot tesz lehetővé az okosotthonban lévő eszközök kezelése során. 

Apple Watch 

Az Apple számos új egészség-követési funkciót adott hozzá óráihoz, ilyenek az új futással kapcsolatos mérőszámok, a pitvarfibrilláció követése vagy a gyógyszeres emlékeztető is – számolt be róla a theverge.com. 

M2 – Az 5 nanométeres processzor 

Hosszú hónapokig tartó híresztelések után a cég bemutatta legújabb M2-es processzorát, ami 18 százalékos teljesítménynövekedést biztosít az előző M1-es verzióhoz képest. 

Vadonatúj MacBook Air és Pro kerül a polcokra 

Az újonnan bejelentett MacBookok már az M2-es processzorral érkeznek, de ez még nem minden. A négy színben kapható Air vastagsága kevesebb, mint 1,2 cm, emellett 34,5 cm-es kijelzővel látták el a készítők. Az árak az M2-vel felszerelt modell esetében 1199 dollárnál (438 ezer forint) kezdődnek. 

A MacBook Airhez hasonlóan a 33 cm-es MacBook Pro is kap egy M2-es processzorfrissítést. Az új készülék akár 24 GB RAM-ot, 2 TB tárhelyet, valamint 20 órás akkumulátor-üzemidőt kínál és továbbra is beépített Touch Barral érkezik. A jövő hónapban polcokra kerülő pro már most 1299 dolláros (474 ezer forint) bevezető áron előrendelhető.