Gadget

apple maps
Forrás: 123rf.com

Dédelgeti az Apple a Maps-felhasználókat

Két újdonság bevezetése is várható a térképalkalmazásban, amelyeknek az elektromos kerékpárt használók is örülni fognak.

Az Apple néhány hónappal ezelőtt Kanadában indította el az iOS 15-tel együtt megjelent részletesebb, háromdimenziós várostérképek funkcióját. A cég szerint ez jobb vezetési navigációt, közlekedési útvonalakat és kiterjesztett valóságos gyalogos élményt kínál majd. A vállalat bejelentette, hogy az új „városélmény” Montrealban, Torontóban és Vancouverben lesz elérhető.  

Az Apple Maps a jelentések szerint optimalizált útvonalakat tervez az e-kerékpárosok számára, ezek azonban meredekebb útvonalakat is tartalmazhatnak. Steve Moser iOS-alkalmazásfejlesztő friss tweetje szerint az Apple Maps az e-bike-ok számára optimalizált útvonalakat hoz ki. Moser észrevett néhány kódsort az „e-bike” kifejezéssel együtt használva, amely optimalizálja az útvonalakat és a becsült érkezési időt a használók számára. 

A funkció egyelőre nem érhető el az Apple Térképen, ami arra utal, hogy azt még nem indították el az alkalmazásban. Az optimalizálási tényező állítólag az elektromos kerékpárok számára meredekebb utakat is tartalmazhat az útvonalon. Ez az opció állítólag az Apple Maps egyik nagy előnye lesz a Google Maps-szel szemben.