Gadget

Pixel7_lesifoto.jpg
Forrás: Engadget

Csúnya hiba miatt lepleződött le a Google új mobilja

Hónapokkal a megjelenés előtt az E-bay-en landolt a Pixel 7 még hivatalosan meg sem jelent prototípusa, így gyakorlatilag mindent tudni az érkező telefonról.

Az eredetileg őszre tervezett debütálást húzta keresztbe az internetes aukciós weboldalon napokban megjelent hirdetés, amiben az eladó egy még meg sem jelent Google Pixel 7 prototípust árult. Annak ellenére, hogy a vállalat csak néhány hete az éves Google I/O konferencián adott hírt először a mobilról, egy szemfüles vásárló már le is csapott rá 450 dollárért, azaz kb. 166 ezer forintért

Úgy tűnik a Google nem tudja megakadályozni az eszközök hivatalos megjelenés előtti kiszivárgását, legutóbb egy Pixel Watch prototípust hagytak egy étteremben – s még mielőtt a Google egyáltalán megerősítette volna az eszköz létezését – valaki már megpróbálta eladni az E-bay-en. Sajnos az októberben debütáló Pixel 7-est sem kerülte el a balszerencse: a The Verge megkereste az eladót, aki azt mondta, hogy egy nagykereskedőtől vásárolta a később tovább adott telefon, ám mindketten csak azután jöttek rá, hogy mit is kínáltak eladásra, miután a jelenlegi tulajdonosa megvásárolta a mobilt.

A The Verge néhány képet is közölt a telefonról, amelyek nem az I/O-n bemutatott hivatalos termékfotók voltak, hanem a mobil aktuális megjelenését mutatták. Az E-bay-en árult telefon a Pixel 7 128 GB-os változata.

Egyébként az előzetes hírek szerint az októberben megjelenő mobil az elődjéhez képest valamivel kisebb, 6,3 hüvelykes kijelzővel érkezhet, a modell Pro változata pedig ugyanazt a panelt kaphatja, mint a Pixel 6 Pro készülék. Viszont a Pixel 7 Pro kijelzője állítólag LTPO technológiával előállított modul lesz, és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik majd. Ami a chipeket illeti, mindkét Pixel 7-es Tensor chippel szerelve érkezik, amit a Samsung Exynos Modem 5300-asa egészít ki.