Gadget

Apple_AR-VR-szemuveg_fantaziarajz.jpg
Forrás: Antonio de Rosa @Macworld

Bő fél év múlva érkezik a Apple AR/VR headset-je?

A szivárogtatásáról méltán híres Ming-Chi Kuo újabb részletekkel rukkolt elő az Apple nagy bejelentésével kapcsolatban. Az elemző saját meglátása szerint az eddigi legpontosabb előrejelzését fogalmazta meg az Apple kiterjesztett valóság/virtuális valóság headset megjelenési dátumát illetően. 

Kuo részben a vállalat ellátási láncában található forrásokból származó információk alapján, részben saját forrásaiból rendszeresen fogalmazott meg olyan jóslatokat az Apple jövőbeli teveivel kapcsolatban, amelyek végül az általa felvázolt módon zajlottak. Így tett múlt csütörtökön is, egy hosszú elemzésben vezette le a VR headset iparági fejlődését, és az Apple új készülékének debütálását pedig januárra datálta. 

A műszaki elemző szerint az érkezőfélben lévő headset a legbonyolultabb termék, amit az Apple valaha is megálmodott. Megerősítette az elmúlt időszakban kiszivárgott spekulációkat is, miszerint a hamarosan megjelenő fejhallgató nemcsak a kiterjesztett, hanem a virtuális valóságra is koncentrálni fog. Mindemellett az eszköz támogatja majd a "video see-thru" funkciót is, és lehetővé teszi az üzemmódok közötti váltást, és ez is az Apple M2 chipjét kapja majd. Kuo előrebocsátotta, hogy a headset áldás lesz a játékipar számára.  

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a China Daily USA-nak adott interjújában nem kommentálta az AR/VR headsetről szóló spekulációkat.