Gadget

Apple_WWDC22
Forrás: ITB

Bitang erős és látványos: júliusban érkezik az újratervezett MacBook Air

Az új generációs MacBook Air nemcsak kívül, hanem belül is megújult, ráadásul a vetélytársakat kenterbe verő M2-es Apple chip is ebben a szériában debütál.

Kezdjük a külső megjelenéssel: az Apple legnépszerűbb laptopja négyzetesebb élekkel, vékonyabb képernyő körüli kerettel, valamint ezüst, űrszürke, csillagfény, éjfél és arany színekben érkezik, hasonlóan a 2021-es MacBook Próhoz. A kijelző a szokásos 13,3-asnál nagyobb, 13,6 hüvelykes képátlójú és 2560×1664 pixel felbontású.  

Az 11,3 mm vékony notebook Magic billentyűzettel és Touch ID bekapcsológombbal ékezik, és visszatér a nagy kedvenc: a MagSafe töltés. Utóbbi nagy előnye, hogy akkor sem tudjuk magunkkal rántani az eszközt, ha belegabalyodtunk a töltővezetékbe, ugyanis a mágneses töltőfej egyszerűen leesik a notebookról, így az stabilan, fixen a helyén marad. Ami az akkumulátort illeti, az Apple szerint az üzemidő egyetlen töltéssel 18 óra, amin a folyamatos videólejátszás sem fog ki. Emellett dupla USB-C gyorstöltő is helyett kapott az eszközön, aminek köszönhetően 30 perc alatt 50 százalékra tölthető az akksi.  

Az legnagyobb újdonság mégis a konkurenseknek nagy fejfájást okozó Apple M2 chip, amely először az új generációs MacBook Airben debütál. A vállalat szerint az M2 chipnek köszönhetően az új laptop ötször gyorsabb, mint a korábbi Intel MacBook Air széria.  

A gyártó az alapmodellt 8 grafikai maggal, 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel hozzávetőlegesen 600 ezer forintért adja, a másik konfigurációban ugyanez 10 magos GPU-val, és 512 GB-os SSD-vel 750 ezer forintért lesz kapható.  

Az új MacBook Air-t júliustól kezdik árulni.