Gadget

Instagram_1
Forrás: 123rf.com

Beújított az Instagram, örömteli funkció indult mától

Az Instagram nemrég bejelentette, hogy bevezet egy olyan újdonságot, amely még nagyobb rugalmasságot nyújt a felhasználóknak.

A cég szerint az új funkció nagyobb rugalmasságot biztosít az alkotóknak. Az Instagram áprilisban jelezte, hogy már teszteli azt a funkciót, amellyel legfeljebb három bejegyzést rögzíthetünk a profilrácsunk tetejére, beleértve a fényképeket és fényképtekercseket is.  

A mai naptól azonban világszerte elérhetővé válik minden felhasználó számára a bejegyzések rögzítésének lehetősége. Ennek az a módja, hogy az adott posztnál rá kell kattintani a három pontra a jobb felső sarokban, és kiválasztani a „Rögzítés a profilhoz” opciót. Ezután a poszt megjelenik a profilrács tetején. 

„A profilod a te tered, ezért keressük a további módokat arra, hogy még több élményt szerezhess az alkotói folyamat során”, mondta Adam Mosseri, az Instagram vezetője a közösségi csatornáin közzétett videóban az új funkcióról. 

Ez az újítás azoknak a felhasználóknak kedvez, akik szeretnék kiemelni kedvenc bejegyzéseiket a régebbi képeik közül. Illetve azon alkotóknak is segítséget nyújthat, akik gyakran posztolnak, de egy-egy fontosabb bejegyzésre szeretnék felhívni a figyelmet. 

Érdemes megjegyezni, hogy az új funkció hasonlóan működik a Twitter „Rögzítés a profilodhoz” funkciójához és a TikTok „Rögzített videók” opciójához, mindkettő lehetővé teszi, hogy a felhasználó tartalmat rögzítsen a profil tetejére.