Gadget

fixed_wireless_access.jpg
Forrás: colunterpointresearch.com

A vállalkozóknak kedvez mától a Yettel

5G alapú irodai internetet tesz elérhetővé a magyar kis- és középvállalkozások számára a Yettel. Irodában, üzlethelyiségben, műhelyben is komoly munkálatok nélkül telepíthető az 5G alapú IrodaNet Pro. 

Újabb jelentős lépést tesz a Yettel a hálózatokat forradalmasító 5G-technológia széleskörű elterjesztésében: IrodaNet Pro néven a magyar kis- és középvállalkozások számára is elérhetővé teszi a hagyományos, vezetékes internethez hasonló, azt kiváltó szolgáltatását. Az 5G újabb felhasználási területe igazolja a vállalat korábbi, több tíz milliárd forintos magyarországi hálózatfejlesztési beruházásait is.

A kifejezetten a hazai kkv-szektor számára létrehozott IrodaNet Pro szolgáltatás 5G mobilhálózatra csatlakozó eszköz (5G – wifi router) segítségével biztosít korlátlan adatforgalmat, akár a vezetékes hálózatoknál ismert 1000 Mbit/s letöltési sebességgel. A Yettel elsősorban azokat a vállalkozásokat célozta meg a csomaggal, ahol egyszerre több eszköznél is szükség lehet gyors netkapcsolatra, és szeretnék elkerülni a kábeles internettel járó, sokszor bonyolult bekötési lépéseket, megoldásokat.


„Az 5G megjelenése előtt sokak számára nem voltak megfoghatók az új technológiai előnyei. Mostanra megjelent legalább egy olyan termékcsalád a piacon, amely kézzelfoghatóvá teszi az 5G gyakorlati jelentőségét. Mobilon már egyre többen élvezhetik az 5G-sebesség előnyeit, ám a kifejezetten 5G alapú otthoni és irodai internetcsomagok, a fixed wireless access megoldások az elsők, amelyek azért jöhettek létre, mert az 5G már stabilan itt van velünk”, mondta Fülöp Gábor, a Yettel Magyarország üzleti értékesítési és marketingigazgatója.