Focus

social_címlap
Forrás: blog.ecommercebusinesssolutions.ca

Közösségi háló cégen belül

Egy erp-rendszer felhasználói a szoftver folyamatos megújítását igénylik. A magyarországi Corvex által forgalmazott Infor COM ennek a kívánalomnak a cég jövőálló fejlesztési politikájával, innovatív kollaborációs megoldásaival tesz eleget.
A Corvex 1998 óta a világ harmadik legnagyobb üzletiszoftver-szállítójának, az Infor Global Solutionsnek a partnere, s a jelenleg amerikai tulajdonú, korábban német Infor COM rendszer szabványos, de rugalmasan testre szabható, integrált termelésirányítási rendszerét forgalmazza Magyarországon. Szem előtt tartva a cégek folyamatosan jelentkező igényeit, a cégcsoport igen komoly erőket mozgósít fejlesztési stratégiája gyakorlatba ültetésére. Az elmúlt évben például 1700 dolgozót, 600 fejlesztőt vett fel, továbbá 5300 programfunkciót dolgozott ki.


 

Annak érdekében, hogy a fejlesztők még hatékonyabban működhessenek együtt, az Infor kifejlesztette ION nevű termékét. Ezt az erp-re „ráültetve” egyfajta cégen belüli közösségi hálót, közös munkát lehetővé tevő workflow-rendszert biztosít a vállalati felhasználóknak. A nyitott, közösségi technológiából adódóan egy sor többletérték keletkezik.

Az ION segítségével a munka sokszorosan felgyorsul, a vállalaton belüli feladatáramlás úgy zajlik, mint amikor az emberek egymás között beszélgetnek és információt cserélnek. Így az információk és a folyamatok követik a felhasználójukat, akik egyszerűen és természetes könnyedséggel vehetnek fel és oszthatnak meg ötleteket, ismereteket, problémákat, eredményeket. Lehetőség adódik komplett csapatok automatikus és dinamikus képzésére is a megfelelő üzleti környezetben. Ezáltal a munkatársak könnyebben és gyorsabban fognak helyes megoldásokat találni és eredményes intézkedéseket hozni.

Az is az ION előnyei közé tartozik, hogy a folyamatos kapcsolat révén – akár mobilan is – gyorsan lehet specialistákat keresni. A munka megosztása és az együttműködés gyors és méretezhető, az együttműködők pedig azonnali visszacsatolást kapnak. (X)