Közösségi média

instagram twitter
Forrás: gizmodo.com

Újfajta shoppingolás az Amazonnál

Egy olyan megoldással rukkolt elő az internetes óriás, melynek használatával a jövőben már Twitteren keresztül is leadhatjuk különböző rendeléseinket az Amazonhoz.

Hivatalosan #AmazonCart néven indult el a napokban az amerikai netes cég új kezdeményezése, amely egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a különböző közösségi média platformok bevonásával még nagyobb forgalomra tehessen szert a vállalat. Ezért cserébe egy olyan kényelmi funkciót kínál, ami nagyban megkönnyíti a felhasználók számára az Amazon.com oldaláról történő vásárlást.

A megoldás arra épít, hogy a közösségi médiumok aktív felhasználói gyakran hasznosnak vélt termékek linkjét osztják meg egymással ezeken a platformokon. Így a Twitteren is gyakori, hogy mindenféle termékbe botlik az ember, miközben „csiripel”. Az Amazon megoldása arról szól, hogy ha a jövőben egy olyan tweetbe botlunk az üzenőfalon, amely egy amazonos termékre vezető linkkel is rendelkezik, akkor anélkül, hogy elhagynánk a Twittert, az adott terméket az amazonos virtuális bevásárlókosarunkba tudjuk helyezni. Ehhez csak egy #AmazonCart hashtaggel ellátott üzenettel kell reagálni a tweetre, s máris kosarunkban landol az adott termék.


Mindez lényegében arra jó, hogy egyrészt kényelmesebbé tegye a vásárlást a felhasználónak, másrészt arra, hogy a vásárló gyorsan és könnyedén összeválogathasson magának különböző termékeket anélkül, hogy azokat azonnal meg kellene vennie. Erről ráér később dönteni.

Ahhoz, hogy a dolog megfelelően működjön, némi finomhangolást kell végezni, erről az alábbi linken kaphatnak további információt. Ugyanitt egy videó fogadja majd az érdeklődőket, amely további információkat oszt meg az #AmazonCart működéséről.