ITBUSINESS Club

2021_06_club_nyito_870px.jpg
Forrás: ITB

Szeptemberi Club: Kibertámadások kontroll alatt

Manapság már nem az a kérdés, hogy egy szervezetet ért-e kibertámadás, hanem az, hogy ezt mennyi idő alatt veszi észre és hárítja el. Ezen a területen általában nem jól teljesítenek a vállalatok. Több aktuális kutatás szerint a támadások felismerése átlagosan 228 napot vesz igénybe, míg ezek elhárításához további 80 napra van szükség.


Ennek oka legfőképpen az, hogy a mind nagyobb számú és mind összetettebb támadások elleni védekezés a megszokott technológiákkal gyakorlatilag megoldhatatlan kihívássá válik az egyre leterheltebb IT-biztonsági csapatok számára. Rengeteg időt rabol el a fals riasztások kiszűrése, a valós támadások azonosítása, majd az elhárító akciók megtervezése és kivitelezése – mindezt úgy, hogy a területen általános a szakemberhiány.

A megoldást az automatizmusok bevezetése jelenti. Egy olyan megoldásra van szükség, amely összegyűjti az infrastruktúra végpontjaiból, a védelmi rendszerekből és a hálózati eszközökből származó eseményeket, kiszűri a hamis riasztásokat, majd az előre definiált forgatókönyvek segítségével automatikusan kezeli az azonosított fenyegetéseket. A biztonsági csapatnak csak annyi a dolga, hogy kiválassza a fenyegetés elhárításának módját, amelyet a rendszer automatikusan végrehajt. Mint egy jó zenekar: mindenkinek keze ügyében a hangszer, ismeri a szólamát, és ha int a karmester, már indul is a zene. Az eredmény? Egy DDoS- vagy adathalász-incidens kezelése az észleléstől számítva 3-4 percet (!) vesz igénybe.

Szeptemberi ITB Club rendezvényünkön egy ilyen eszköz, a DFLabs IncMan (Sumo Logic) Security Orchestration Automation and Response (SOAR) eszköz kerül terítékre. Nyitó előadásukban Urzica Olivér, az eszközt forgalmazó Prianto country managere és Donner Krisztián pre-sales manager mesélnek arról, hogy a IncMan SOAR milyen előremutató funkciókkal és képességekkel támogatja a biztosági csapatokat, hogy sikeresen reagáljanak a legváratlanabb kiberfenyegetésekre is. Az előadások után válaszolnak a közönség kérdéseire, illetve vendégeinkkel kötetlen beszélgetés keretében vitatják meg az elhangzottakat.

Várjuk Önt is az immár ismét fizikai formájában megrendezett ITB Clubon!

Időpont: 2021. szeptember 14., 9:00-11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, V. Március 15. tér 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan.
A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 000 Ft + áfa.