ITBUSINESS Club

2021_10_club_shiwaforce_nyito_870px.jpg
Forrás: ITB
Történetek a bizonytalan világban is céltudatos vállalatokról

Októberi Club: Az agilitás kiszabadult az IT-részlegről

Egyszerűség a szervezetben, gyorsan végigvitt projektek, tiszta szerepkörök, mindig a feladathoz igazított csapatok és rugalmas tervezés. Ki ne akarná ezt a csokrot a saját vállalatán belül? Az agilis transzformációt ez teszi csábítóvá, de sokan mondják, hogy ez csak az IT-világ játékszere.


2021-re azonban hivatalossá vált: az agilitás a mainstream vállalati menedzsmentmódszerek egyikévé vált. Az agilitás végleg kiszabadult az IT-ből. Nem könnyű azonban  az új hagyományok megteremtése. Nem triviális, hogy mi a jó kiindulási pont, mi a jó ritmus. A Spotify vagy az Amazon másolása nem elég, sőt, a külsőségek utánzása gyors és biztos kudarcokhoz vezet. Kell a fegyelmezett operatív bürokrácia is, de kell a rugalmas innováció is. Feltenni mindent egy lapra nem érdemes. Hogyan tovább akkor? Merre van az előre? Mi az új normális?

Hogyan lehet tehát az agilis alapelveket és keretrendszereket lefordítani, hogy a saját üzleti területek saját kihívásait támogassa, de közben ne kopjanak el a meglévő értékek? Mindenki keresi a nevezéktant, mindenki kísérletezik a ceremóniákkal, mindenki próbál egyensúlyt találni. Lehet sikeres transzformációt egy-egy területtel pilotból indulva is elérni, van ahol a „big bang” működik. Láttunk már agilis transzformációt, amelyet eszköz oldalról fogtak meg, olyat is, ahol a folyamatok újragondolása volt fókuszban, van ahol felső vezetői elköteleződésként jelent meg. Az mindenesetre biztos, hogy ez egy hosszú utazás, sok tanulással, sok kísérletezéssel és tapasztalattal.

Az októberi ITB Club eseményen Földházi Csaba, a ShiwaForce partnerigazgatójának bevezető előadása után az agilis transzformációról beszélgetünk három különböző területről érkező nem informatikai vállalat nem informatikai vezetőivel. A beszélgetésen, melynek moderátora Hoffmann Bence, a ShiwaForce vezérigazgató-helyettese lesz, azt járjuk körül, hogy ők miképp készítik fel szervezetüket a bizonytalan világban való céltudatos és bátor működésre.

Meghívott vendégeink:

  • Buzogány Mátyás, Agile Transformation Lead, Vodafone
  • Marton Péter, Head of Scrum Masters, Erste
  • Peczeli Viktor, Head of Plant IT, Continental

Néhány gondolatébresztő kérdés, amelyekre mindenképpen választ keresünk:

  • Vannak e korlátai az agilis működésnek?
  • Mennyire emelhető be külső recept vagy mennyire kell testreszabni egy módszertant?
  • Mit jelent az tervezés és az agilis budget?
  • Kik a vállalaton belüli fontos stakeholderek?

Várjuk önt is szeretettel az októberi ITB Clubon, amelyet a ShiwaForce-szal közösen rendezünk.

Időpont: 2021. október 19., 9:00-11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, V. Március 15. tér 4.)

Részvételi szándékát az alábbi e-mail címen tudja jelezni: itbclub@itbusiness.hu