ITBUSINESS Club

2021_11_club_nyito_870px.jpg
Forrás: ITB

Novemberi Club: DevOps – a kuriózumtól az evidenciáig

Az informatikában rendszeresen feltűnnek és elterjednek varázsszavak, amelyeket hirtelen mindenki felkap, a saját szája íze szerint értelmez, hogy aztán nem egyszer ugyanolyan gyorsan el is felejtse. Felkapott varázsszó a DevOps is, azzal a különbséggel, hogy ez nem merült a feledés homályába.


Ettől még sokféle párhuzamos értelmezése, definíciója létezik az IT világában a DevOpsnak. Ami közös bennük, az az IT fejlesztési és üzemeltetési területeinek fejlett együttműködése; az ezzel járó agilitás és minőségi ugrás, valamint a folyamatok gyorsulása. A képet színesíti a támogató technikai eszközök többezres halmaza, valamint a választási lehetőség a saját üzemeltetésű és a felhős infrastruktúrák között.

Sokan úgy vélik, hogy a technológiai irányok mellett a DevOps elmaradhatatlan részét képezik a szervezeti és kulturális feladatok, amelyeken keresztül a DevOps a vállalati környezetbe beépíthető. Így gondolja ezt a Qualysoft is, amelynek szakemberei öt fő pillér köré szervezve közelítik meg a DevOps fogalomkörét és vele együtt a DevOps fókuszú szoftverinfrastruktúra projekteket is.

Egyebek mellett erről az öt pillérről is szó lesz az ITB Club novemberi rendezvényén, ahol Dr. Hasznics Milán, a Qualysoft szoftverfejlesztési üzletágának vezetője tart előadást, majd meghívott vendé-geink-kel közösen járjuk körbe a témákat. Például a következő kérdésekre keressük a választ: Hogyan kerül a DevOps fókuszba? Milyen előnyökkel jár az alkalmazása? Milyen kulturális változások szükségesek, hogy a DevOps alkalmazható legyen? Hogyan kapcsolódik mindez a felhőkhöz?

Várjuk Önt is novemberi ITB Club rendezvényünkön, amelyet ismét fizikai formában rendezünk meg.

Időpont: 2021. november. 16., 9:00–11:00
Helyszín: Budapest Marriott Hotel (Budapest, V. Apáczai Csere János u. 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan.
A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 000 Ft + áfa.