ITBUSINESS Club

2021_06_club_nyito_870px.jpg
Forrás: ITB

Júniusi Club: Scirge – hogy eltűnjenek a felhő árnyai

Ahogy a legtöbb hasznos technológiának, a felhőszolgáltatásoknak is megvannak a maguk árnyoldalai és veszélyei, amelyek sokszor éppen előnyeikből fakadnak. Ilyen káros jelenség a „shadow IT” is: olyan eszközök és szolgáltatások használata vállalati környezetben, amelyeket nemhogy nem engedélyezett az informatikai részleg, de sokszor még nem is tud róluk.


A rövid regisztráció után, gyakorlatilag egy kattintással igénybe vehető felhőszolgáltatások megsokszorozták az „árnyék IT” kialakulásának veszélyét.

A júniusi ITB Clubon egy olyan, egyedi megközelítést alkalmazó megoldást mutatunk be, amelynek segítségével felderíthetjük és felügyelet alá vonhatjuk a dolgozók vagy egyes céges részlegek által használt, a vállalat által nem engedélyezett webes alkalmazásokat.

A Scirge felfedi az ismeretlen alkalmazásokat, és ügyel a velük kapcsolatos „jelszóhigiéniára”, vagyis menedzseli a többek által közösen használt felhasználói fiókokat, a gyenge vagy több helyen is használt jelszavakat mindazon fiókoknál, ahol a felhasználó céges email-címet használ.

A Scirge segít, hogy belátást nyerjünk a cég SaaS-felhasználási szokásaiba, hogy az IT működési költségei csökkenjenek és menedzselhetővé váljon az árnyék-IT.

A megoldásról és annak hasznáról Húsvéti Zsolt, a Scirge alapítója, Angyal Dániel, a Scirge Chief Growth Officere és Csinos Tamás, a Scirge regionális disztribútora, a CLICO country managere beszélget, majd utána válaszolnak a közönség kérdéseire.

Várjuk önt is, immár újra személyesen, az ismét fizikai formájában megrendezett ITB Clubon!

Időpont: 2021. június. 17. 9:00–11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, V. Március 15. tér 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan.
A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja: 50 000 Ft + áfa