ITexec_2020_870x600px_6.jpg

A rendezvényről

Az újratervezés éve az idei. Januárban, amikor megszületett az ITexec.cloud konferenciánk koncepciója és idei alcíme, az „Új történet”, még nem sejtettük, hogy e történet elmesélésének körülményeit többször is átíratja majd velünk az élet, a pandémia.

Újabb korlátozások léptek életbe a napokban, amelyek miatt a találkozásokra a valóság terében alkalmat adó konferencia formáját el kell vetnünk, ám mi mégis megtarjuk e csúcstalálkozót. Az online térbe lépünk át, ahol elmondhatjuk a mi új történetünket.

A kíméletlen ütemben fejlődő, szédítő magasságokat és mélységeket ostromló technológia osztályoz és megszűr, kivégez és esélyt ad, a gyengéket darabokra szaggatja, a korábban egymást taszítókat pedig új anyaggá gyúrja össze. A megmenekülést ígérő digitális világba bejutni nagy kihívás, nem adatik meg minden vállalkozásnak, intézménynek.

Új történet veszi tehát kezdetét, amelyben újak a játszó személyek és újak a meghatározó körülmények.

Idén első alkalommal megrendezésre kerülő ITexec.cloud konferencia reményeink szerint hosszú életű lesz a változó digitális univerzum eseménykínálatában. A mi új történetünk első fejezetében feltesszük azokat a kritikus kérdéseket, amelyek egyaránt foglalkoztatják azokat, akik a digitális világba vezető IT-megoldásokat szállítják, és azokat, akik vállalatuk, intézményük képviseletében az efféle megoldásokat keresik a jobb jövő reményében.

  • Mennyit bír még a felhő? Vannak-e a felhőalapú számítástechnikának határai? – a saját infrastruktúra és a felhő kapcsolata, AI-as-a-Service
  • Kiterjesztett biztonság, avagy hol kezdődik a kibernyugalom? – védelmi stratégiák, megoldások
  • Mi a titka a sikeres digitális átalakulásnak? – hatékonyságnövelés hatékonyan, a digitális transzformáció kritikus elemei.

Program

2020. december 3., csütörtök
A rendezvény házigazdája: Mester Sándor, az ITB ITexec business unit igazgatója
VIRTUÁLIS SÉTA
2020.10.01.
08:45-09:00
Az újratervezés jegyében az ITEXEC 2020 konferencia kiállítói ugyancsak átköltöztek az online térbe. A szakmai csúcstalálkozót megelőzően egy virtuális séta keretében mutatják be szolgáltatásaikat.
2020.12.04.

Akikkel sétálhatunk: Behaviour, ITB, LSK HUNGÁRIA, SCN4ALL

CSATLAKOZÁS A KONFERENCIÁHOZ
2020.10.01.
09:00-09:20
Köszöntő és megnyitó
2020.10.01.
09:20-09:30

Mester Sándor, az ITB ITexec business unit igazgatója és Strausz György Gábor, a VISZ elnöke

TECHNOLÓGIAI BLOKK
2020.10.01.
09:30-13:15
Mit tanulhatnak a nagyvállalatok a startupoktól?
2020.10.01.
09:30-10:10

A multik és a nagyvállalatok többnyire a stabil növekedés érdekében bombabiztos termékekben és kiszámítható piacokban gondolkodnak, és sokszor nem akarnak kockázatot vállalni, ugyanakkor versenyképesek akarnak maradni, Innoválniuk kell. Vagy „belülről” vagy kívülről, például statupokkal. Kérdés, mennyiben lehet sikeres egy nagyvállalat és egy startup együttműködése.

Előadó: Balogh Petya, angyalbefektető

Szellemitulajdon-védelem: külföldön alapvetés, itthon rejtett kincs
2020.10.01.
10:10-10:30

A magyar gazdaság fontos feladata, hogy a szereplők megtanulják, hogyan tudnak egy ötletből bevételt szerezni, nem csak védeni amit kitaláltak, hanem a jogokat hasznosítani. Ehhez elengedhetetlen, hogy egy vállalkozásnak legyenek oltalmai – vagyis le legyen védve a szellemi tulajdonuk, amit kitaláltak, kidolgoztak. De mit kell levédetni? Hogy lesz pénzünk egy oltalomból? Külföldön sok vállalat számára egy szabadalmi ügyvivő már olyan alapvető segítség, mint egy jó könyvelő. Nem csak az oltalmak megszerzésében nyújthatnak támogatást, de ismerik a pályázati lehetőségeket, segíthetnek kiválasztani a megfelelő oltalmi formákat, tanácsot adnak a különböző stratégiák kialakításában. A megszerzett oltalom pedig apportként bevihető a cégbe, tőkevonzó erő és egyfajta „biztosítás” lehet a vállalkozás számára.

Előadó: Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke

Búcsú a múlt időtől
Búcsú a múlt időtől
2020.10.02.
10:30-11:00

Kezdetben vala az informatika silója és annak mindenható ura, a CIO, és úgy tűnt, jól van ez így. Aztán, nem egyszerre, hanem először szinte észrevehetetlenül, lassan, de visszavonhatatlanul változásba fogott minden, hogy eljussunk a digitalizáció brutális jelenébe, amikor nem az a jó kérdés, hogy mi most a beosztásod, mi a feladatot, a felelősséged, hanem azt szükséges inkább firtatni, hogy miért felelsz majd holnap, mi lesz holnap a feladatod, a felelősséged. Jobb, ha az IT-vezetők búcsút vesznek a múlt időtől és mostantól csak jelen és jövő időben fogalmaznak? Mi lesz olvasható az informatikai szervezetek történelemkönyvének új fejezetében?

Kerekasztal-beszélgetés: Both András, az IdomSoft Zrt. termékfejlesztési vezérigazgató-helyettese, az idei Braun Péter díj nyertese; Fekete Csaba, a Szegedi Egyetem CIO-ja és szolgáltatási igazgatója, az idei „Év informatikai vezetője” pályázat különdíjasa; Hazslinszky Ákos, a Budai Egészségközpont informatikai igazgatója; Leveli András, az LSK Hungária üzlet- és termékfejlesztési igazgatója

Moderátor: Strausz György Gábor, a VISZ elnöke

KÁVÉSZÜNET
2020.10.01.
11:00-11:15
Az ismeretlen ismerős, avagy az interaktivitás és a kollaboráció együttes felemelkedése...
2020.10.01.
11:15-11:35

Az elmúlt időszakban robbanásszerűen megnövekedett azon vállalatok száma, akik azonnal elérhető és villámgyorsan bevezethető megoldásokat kerestek az "otthonról dolgozás" és a hatékony távoli kommunikáció biztosítása érdekében. Gyakorlatilag pár nap leforgása alatt 5-10 év fejlesztéseit kellett végrehajtani... ezért is mondhatjuk, hogy a COVID-19 a digitális transzformáció legsikeresebb előmozdítójává lépett elő. A járványhelyzet legnagyobb nyertesei talán a Microsoft Teams és a Zoom platformok lettek, azonban hamar kiderült, hogy a videokommunikáció önmagában nem elegendő a hatékony csapatmunkához, valamint a távoli helyszínek és csoportok közötti együttműködés támogatásához. Valami hiányzik, illetve valami hiányzott...

Előadó: Leveli András, az LSK Hungária üzlet- és termékfejlesztési igazgatója

Cloud kollaboráció: biztonságos üzleti kommunikáció a felhasználói élmény mellett
2020.10.01.
11:35-11:55

A digitalizáció elterjedésével növekszik a felhasználói igény a felhős környezetben a biztonságos kommunikációra, kollaborációra és adattárolásra. A felhasználók egyúttal elvárják az ilyen környezetekben, hogy ugyanolyan kellemes felhasználói élményben legyen részük, mint az ismert népszerű online felületek használatakor.

Előadó: Balogh Balázs, a Gloster műszaki igazgatója

Home office, távmunka, digitalizáció, IT-biztonság
2020.10.01.
11:55-12:15

Nemcsak a koronavírus fenyegeti a szervezetünket, hanem az otthonunkba önként (de nem túl vidáman dalolva...) az eddiginél még mélyebben bebocsátottuk a teljes internetet. Ráadásul kiderül, hogy ez az egész nem szükségállapot, hanem az új normális. Előtte sem volt rózsás a helyzet: fake news, deep fake, spearhead támadások (tűpontosan személyre szabott csalilevelek, -üzenetek), hónaphosszat ügyesen rejtőzködő digitális kutaszok (APT, ugye). Nem kuporodhatunk magzati pózba szemünk-fülünk-szájunk eltakarva, hanem dolgoznunk kell tovább. Ötvözzük tehát a józan paraszti óvatosságot a legfejlettebb védelmi eszközökkel, csak így lehetünk okosabbak a pénzünkre, üzletünkre vadászó támadóknál.

Előadó: Csinos Tamás, a Clico ügyvezetője

Kiterjesztett biztonság, védelmi stratégiák és megoldások
2020.10.01.
12:15-12:35

A második fázison túli vállalatoknak a cél annak az üzleti és működési modellnek kialakítása, amely folyamat- és adatvezérelt, és amely képes megvalósítani az ügyfél orientációt, növelni az ügyfelek elégedettségét és elköteleződését. Az előadó új válaszokat fogalmaz meg a digitalizáció okozta gyors változásokra.

Előadó: Horváth Tamás, a Brightdea Solutions ügyvezetője

KÁVÉSZÜNET
2020.10.01.
12:35-12:45
Nincs ingyen a biztonság – avagy ajánlatos alaposan felkészülni arra, amikor a pallérozott rosszfiúk ellen kell felvenni küzdelmet
2020.10.01.
12:45-13:15

A kiberbiztonsági kihívások nem méltóztatnak eltűnni. Szakadatlanul fejlődik a védekezés technológiai háttere, az üzleti környezet szüntelen változásai miatt viszont a kockázatok és fenyegetettségek újabb és újabb generációi jönnek a világra. Hogy áll a védelem és támadók közötti küzdelem? – e kérdésre keresik a választ e panelbeszélgetés résztvevői.

Kerekasztal-beszélgetés: Balogh Balázs, a Gloster műszaki igazgatója; Biró Gabriella, a Magyar Nemzeti Bank Informatikai Felügyeleti Főosztályának főosztályvezetője; Csinos Tamás, a Clico ügyvezetője; Horváth Tamás, a Brightdea Solutions ügyvezetője; Nagy Róbert, a NISZ Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese

Moderátor: Mester Sándor, ITB

HUMÁN BLOKK
2020.10.01.
13:15-14:30
Vállalati együttműködés – hibrid környezetben
13:15-13:45

A vállalatok lételeme az együttműködés: ember emberrel, szervezeti egység a másikkal napi kapcsolatban van, együttműködésük teszi lehetővé az értékteremtést. A céges folyamatok normál esetben irodai, munkahelyi jelenlétre vannak kitalálva, ennek formális és informális protokolljaival, kommunikációs csatornáival, kompetenciáival. A járványhelyzet miatt hazaparancsolt munkatársi tömegek élete márciusban hirtelen változott meg. Az IT megoldotta az összekapcsolás, hozzáférés biztosításának gigantikus feladatait, de ahogyan  az IT-biztonság kérdésével is csak ezután volt idő és energia foglalkozni, a szervezetek működéi modelljeinek átállítása is csak mostanában zajlik. Az előadás a New Normal kereséséről, a vezetői tennivalókról, a humán faktor lehetőségeiről és kockázatairól szól.

Előadó: Mezriczky László, vállalati kommunikációs szakértő, az Ispiro Consulting Kft. ügyvezetője

SCN4ALL - adat alapú gyógyítás - paradigmaváltás az egészségügyben
13:45-14:00
A digitális technológiák széleskörű elterjedésének köszönhetően egyre inkább a páciens köré épül az ellátás, az eddigi intézményi központosítás helyett.
Lehetővé válik, hogy olyan módszereket vigyünk ki az társadalomba és skálázzunk fel, melyek eddig csak laborokban vagy ellátó centrumokban voltak elérhetőek.
A SCN4ALL (scan-for-all) telemedicina rendszer az elméleti kutatásban használt szív-érrendszeri paramétereket ülteti át mindennapi, a felhasználó otthonából végezhető gyakorlattá.
Ezen rendszerrel napi szinten gyűjtött adattömeg analízise segítségével pedig újabb összefüggésekre derülhet fény, mely könnyíti az orvosi munkát és döntéshozatalt.  A felhasználók számára pedig valódi prevenció lehet a betegségek felimerése még a tünetek megjelenése előtt.
Az orvosi lehetőségek mellett továbbá szeretnénk megosztani a tisztelt hallgatósággal adatvédelmi, adatkezelési és adatminőség-ellenőrzési kérdéseinket is.
Előadó: Dr. Kulin Dániel, a COO @E-Med4All Europe Kft. társalapítója
Mérni muszáj – az elkötelezettség sikertényező
2020.10.01.
14:00-14:30

A HR-esek világában az elkötelezettség, a vezetői vagy a beosztotti, munkavállalói elkötelezettség a napi diskurzusok gyakori topikja. Izgalmas a téma, hiszen a szakirodalom szerint már az is élénken vitatott, hogy miként is hangzik az elkötelezettség helyes meghatározása, viszont azt senki sem vitatja, vagy senki sem meri vitatni, hogy az elkötelezettség az üzleti siker egyik fő tényezője. Ha pedig ez így van, akkor foglalkozni kell vele, aminek egyik természetes kiinduló pontja a mérés, az elkötelezettség állapotának rendszeres feltérképezése. A beszélgetésből reményeink szerint egyebek között az is kiderül, hogy e mérés mikor szolgálhatja a legjobban a munkavállalói elkötelezettség őrzőit

Kerekasztal-beszélgetés: Gothárdi Ibolya, a 4iG HR-vezetője; Kárai Anita, a HumanField üzletfejlesztési vezetője; Lovas István, a Schönherz Iskolaszövetkezet értékesítési vezetője; Szemán Enikő, a Liferay Hungary HR-menedzsere

Moderátor: Mester Sándor, ITB

A konferencia zárása
2020.10.02.
14:30-14:40

Mester Sándor, az ITB ITexec business unit igazgatója és Strausz György Gábor, a VISZ elnöke

Előadók

Balogh Balázs
Balogh Balázs
Gloster
Balogh Petya
Balogh Petya
Baconsult
Biró Gabriella
Biró Gabriella
MNB
Both András
Both András
IdomSoft Zrt.
Csinos Tamás
Csinos Tamás
Clico
Fekete Csaba
Fekete Csaba
Szegedi Egyetem
Gothárdi Ibolya
Gothárdi Ibolya
4iG
Hazslinszky Ákos
Hazslinszky Ákos
Budai Egészségközpont
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Brightdea
Kárai Anita
Kárai Anita
HumanField
Dr. Kulin Dániel
Dr. Kulin Dániel
COO @E-Med4All Europe
Leveli András
Leveli András
LSK Hungária
Lovas István
Lovas István
Schönherz Iskolaszövetkezet
Mester Sándor
Mester Sándor
ITB
Mezriczky László
Mezriczky László
Ispiro
Nagy Róbert
Nagy Róbert
NISZ Zrt.
Pomázi Gyula
Pomázi Gyula
SZTNH
Strausz György
Strausz György
VISZ
Szemán Enikő
Szemán Enikő
Liferay

Kiállítók

Helyszín

Helyszín: ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Az ITB CLUB zárt facebook csoportban (https://www.facebook.com/groups/777071239490165)

A csúcstalálkozó egy PRIVÁT SZERVEREN is elérhető lesz, ebbéli szándékát válasz e-mailben jelezze. A konferencia előtt, december 1-én elküldjük a hello@eventstream.hu-ról a privát szerverre való belepéshez szükséges jelszavát, azonosítóját. Ha nem kapja meg az elektronikus levelet, érdemes a spam könyvtár tartalmára rátekintenie.

Amennyiben nem sikerül a problémát megoldania, úgy jelezze a support@itbusiness.hu e-mail címen.

A konferencián való részvétel díjmentes.

Cím: ,

Részvétel

Részvétel: Díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrációhoz kattintson a „JELENTKEZÉS” menüpontra!

Kapcsolat

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseivel, forduljon hozzánk bizalommal:

Program – Mester Sándor
smester@itbusiness.hu

Regisztráció/szervezés – Klenner Linda
itbkonferencia@itbusiness.hu

Szponzoráció – ITB sales team
sales@itbusiness.hu