Nem igazán szeretem a hüllőket. Semmi pénzért nem simogatnék meg egy kígyót, ugyanakkor a kaméleonok mindig egyfajta csodálattal töltöttek el. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ezek a tarajos törzsű és fejű rovarevők hogyan tudják a színüket a környezetük színe szerint változtatni. Amikor pedig kaméleont látok, sokszor jutnak eszembe azok az emberek, akik a meggyőződésüket, nézeteiket képesek elvtelenül megváltoztatni mindig a saját, pillanatnyi érdekeik szerint.

És mostanság nemcsak a köpönyegforgató, kétkulacsos emberek kapcsán jutnak eszembe a színváltoztatás mesterei, hanem a pandémia okozta helyzetből adódóan is. Hiszen március óta folyamatosan változik körülöttünk minden, vezetőként nemcsak alkalmazkodnunk kell az állandóan módosuló szituációkhoz, az állandó bizonytalansághoz, hanem a munkatársainknak is kell segítenünk mindebben. Kaphat(t)unk nagy ütéseket, korrekciókra, kompenzációkra, újratervezésre volt, van, lesz szükség, hogy pozitív hozadéka legyen ennek a teljesen új helyzetnek.

Lassan egy éve annak, hogy oly sok minden megváltozott körülöttünk: a meetingek, a rendezvények, az oktatás, a vásárlás és egy sor más dolog átköltözött az online térbe. Hallatlanul felgyorsult a digitalizáció, teret nyert a hibrid munkavégzés. Mindehhez a gyorsan változó piaci és munkahelyi körülményekhez Kaméleon üzemmódra kell kapcsolnunk, és csatasorba kell állítanunk az ezekre a változásokra valódi megoldást nyújtó információtechnológiai termékek és szolgáltatások széles skáláját.