2016-ban bevezettünk egy új, objektív mérőeszközt az értékelő rendszerünkbe, ezt használjuk ebben az évben is. A social media felületeinken (az ITB Facebook-oldalán és a YouTube csatornánkon) mérhető sikerráta, vagy az eventjeinken való szereplések visszacsatolása továbbra is fontos mérőeszközünk marad az idei toplista jelöltjeinek összeállítása során. A rangsor felállítása idén is az elmúlt egy év üzleti sikerei alapján történik. Az ITB minden információt igyekezett a print magazin olvasói, az itbusiness.hu oldal látogatói, a Facebook-oldalunk lájkolói és rendezvényeink résztvevőinek a tudomására hozni az elmúlt egyéves időszakban is. A médiafelületeinken mért objektív hatékonysági számok alapján tökéletesen nyomon követhető, melyik szakembert tartották sikeresnek Önök, és kik kerültek ki az érdeklődés középpontjából. Ezek összesített éves rangsora alapján alakítjuk ki az 50-es jelölti listánkat. Szavazni az ITB Facebook-oldalán, valamint hagyományosan, emailben is lehet 2020. június 17. és július 17. között.

Az 50-es jelöltlistát megkapja a szakmai zsűri is, mint minden évben, és ők is kialakítják saját, legjobb szakmai tudásuk szerint összeállított rangsorukat.

A megtisztelő feladat pedig az enyém lesz, hogy ezt a két végső rangsort teljes nyugalomban és magányomban – hiszen az eredményt senki sem ismerheti – hivatalosan összesítsem, az ellenőrzést végző szakmai csapatnak a részeredményekkel együtt jóváhagyásra átadjam, és Önöknek azt 2020. szeptember 1-én, az INSIDE ITB 2020 gálaest záró momentumaként felkonferáljam.

Sziebig Andrea