Industry_2021_nyitokep_870x600px_9.jpg

A rendezvényről

Prediktív karbantartás, mesterséges intelligenciával vezérelt termelés, együttműködő, tanulásra képes robotok, VR- és AR-technológiák az új ismeretek elsajátítására, a vállalatirányítási és a termelőrendszerek összehangolása – sokan úgy gondolják, hogy csak a legnagyobb termelőcégek kiváltsága ezeknek a fejlett technológiáknak az alkalmazása az új ipari forradalomban. Pedig az Ipar 4.0 megoldások bevetése hatalmas változásokat hozhatna a kis- és középvállalkozások életében is.

Az a hatékonyság, rugalmasság, megnövekedett ellenállóképesség, amit ez a koncepció kínál, az olyan váratlan krízisek idején, mint a mostani Covid-járvány, még fontosabbak a túléléshez.

Az ITBUSINESS Ipar 4.0 konferenciáján bemutatjuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy költséghatékonyan lépjen az új ipari forradalom útjára egy vállalkozás, hol vannak és mik az ipar rejtett tehetségei, és hogyan lehet ezek felfedezésével bármelyik üzemből a jövő sztárja – azaz egy X-Factory.

Program

A rendezvény házigazdája: Mester Sándor
2021.11.09.
REGISZTRÁCIÓ
2021.11.09.
09:00-09:30
ITB köszöntő
2021.11.09.
09:30-09:35
SZAKMAI PROGRAM
2021.11.09.
The show must go on
2021.11.09.
09:35-09:50

A Covid-járvány felforgatta az ellátási láncokat, alapjaiban változtatta meg a munkáról alkotott elképzeléseinket, de a termelés nem állhat le, a gazdaság tovább pörög, a nagy kérdés, hogy kik lesznek az új korszak sztárjai. Diszruptív technológiák, futurisztikus megoldások – a jövőt meghatározó megoldások már itt vannak és velük nem csak folytatódhat, de még jobb lehet a show.
Keynote előadó: Rab Gergely, Dell Technologies – prezentációja letölthető

TERVEZÉS BLOKK – SKÁLÁZÁS FELSŐFOKON, AVAGY FELKÉSZÜLÉS A HALADÓ SZINTRE
2021.11.09.

Ebben a blokkban azt mutatjuk be, hogyan lehet hatékonyan megtervezni a gyártást, miért jó, ha szimulálunk, és mit tehetnek értünk a digitális ikrek.

A digitális ipar világa KKV szemszögből
2021.11.09.
09:50-10:05

A legkisebb üzemek, de akár a digitális világban nem túl otthonosan mozgó közepes gyártó vállalatok döntéshozói is az ismeretlen nyomása alatt vannak. Tudják, hogy a hatékonyságuk a digitalizációból származó információ nélkül legfeljebb a fele a nyugati társaikénak. Másrészt, egy nagyobb összeget ebbe az ismeretlen világba befektetni kívül esik a komfortzónájukon. Hogyan lehet ezt lépésről-lépésre feloldani?
Előadó:
Dr. Forstner Bertalan, AutSoft – prezentációja letölthető

Mi történik, ha találkozik a lean, az adatvezérelt és design szemlélet? Eredményesen digitalizálunk!
2021.11.09.
10:05-10:15

A technológiai megoldások számának exponenciális növekedésével mára a digitalizáció főkérdése nem az, hogy van-e megfelelő eszköz, ami segít mérhetővé tenni a működésünket. Először azt kell tisztáznunk magunkban, hogy milyen kérdések megválaszolásában segítenek minket az adatok. Példák mentén mutatjuk be, hogy hogyan lehet üzleti célok mentén lépésről-lépésre digitalizálni a folyamatainkat.
Előadás: Gulbert Ármin, Nextwit – prezentációja letölthető

A király már nem MES-telen – búcsú a kockás füzettől
2021.11.09.
10:15-10:45

A beszélgetés során körbejárjuk, hogy milyen rendszerek váltják le a kockás füzetet, ha a gyártás vagy az egyes munkafolyamatok megszervezéséről van szó. Kitérünk arra is, milyen konkrét előnyökkel jár az ERP és a MES rendszerek összehangolása, a szimulált környezet és a digitális ikerpárok hogyan forradalmasítják a gyártástervezést.
Kerekasztal-beszélgetés: Bóna Péter, Com-Forth Kft., IOT és Ipar 4.0 munkacsoport vezető; Péczeli Viktor, Continental; Tichy-Rács Bálint, FGSZ Zrt.

GYÁRTÁS BLOKK – CSILLAG SZÜLETIK, AVAGY ÍGY DOLGOZNAK AZ IPAR SZTÁRJAI
2021.11.09.

Ebben a részben a gyártást támogató intelligens megoldások bemutatása mellett kitérünk arra, hogyan lesz az adatból számunkra is könnyen feldolgozható információ, és hogyan támogatja a mesterséges intelligencia a hatékonyabb termelést. Megvizsgáljuk azt is, hogy miben segít az ipari robotok új generációja és miért érdemes időnként átruccanni egy másik valóságba.

IT-OT konvergencia és láthatóság az ipari hálózatokban
2021.11.09.
10:45-11:00

A digitális transzformáció az ipari rendszereknél is előhozza azokat az alapvetően IT jellegű biztonsági problémákat, amiket az OT hálózatok eltérő felépítése miatt talán még nehezebb kezelni.
Előadásomban azokat a metódusokat járom majd körbe, amik védelmi szempontból segíthetnek, hogy az összekapcsolt gyártási és ERP rendszerek érájában ne eshessünk könnyen a támadások áldozataivá.
Előadó: Csinos Tamás, CLICO – prezentációja letölthető

Ipari adatintegráció és döntéstámogatás
2021.11.09.
11:00-11:15

Adatvezérelt döntéshozás az Ipar 4.0 legfelkapottabb kifejezése. Azonban bármekkora hatékonyságnöveléssel is kecsegtetnek ezek a megoldások, csak annyira lesznek sikeresek, amilyen biztos alapokra építik. Az előadás keretében olyan gyakorlati problémákra és jó gyakorlatokra mutatunk rá, melyek segítségével a hallgatóság biztonsággal építheti a jövő gyárainak alappillérét: Az adatgyűjtést.
Előadó:
 Kovács László, SkyLine-Computer – prezentációja letölthető

Mesterséges intelligencia a gyakorlatban
2021.11.09.
11:15-11:25

Terrán Tetőcserép és Szobi Szörp esettanulmányok
Előadó: Herbály István, Rg-net – prezentációja letölthető

Mit és hogyan érdemes mérni a termelő KKV-knak?
2021.11.09.
11:25-11:35

Bemutatjuk a legfrissebb hazai KKV-s piackutatási eredményeket: kik és mit mérnek, mérnének. És mit szeretnének digitális eszközökkel mérni. De hogyan érdemes belevágni, milyen eszközökkel és módszerekkel? Ezekre a kérdésekre adunk választ az IMM-DATA mérés-adatgyűjtő szolgáltatásaival.
Előadó: Fábián Zoltán, IMM-Data – prezentációja letölthető

AR eszközök a frontvonalbeli munkavégzés hatékonyságának növelésére
2021.11.09.
11:35-11:50

A TeamViewer AR-megoldását mutatjuk be, melynek segítségével a munkaterületeken dolgozó frontvonalbeli alkalmazottak manuális folyamatait digitalizáljuk, javítjuk és racionalizáljuk. Így a kiterjesztett valóságon alapuló, viselhető számítástechnikai megoldásokkal (okosszemüveg, mobil-eszköz) összekapcsolt munkaerőt hozunk létre, amely produktívabb, hatékonyabb, és a teljes értéklánc mentén kiváló minőségű eredményt nyújt.
Előadó:
Dominik Schreiber, Prianto-Teamviewer – prezentációja letölthető

Figyelünk és lépünk – szigorúan ellenőrzött gyártósorok
2021.11.09.
11:50-12:20

Arról beszélgetünk a résztvevőkkel, hogyan alakítja át az ipari termelést az, hogy valós idejű információk állnak rendelkezésünkre arról, hogy mi történik a gyártósorokon, illetve arról, hogy vajon csak a nagyvállalatok számára realitás a „szigorúan ellenőrzött gyártósor”. Milyen előnyökkel jár a gyártási folyamatok ellenőrzése, a gyors beavatkozási lehetőség és hogyan teszik hatékonyabbá a karbantartást az új módszerek?
Kerekasztal-beszélgetés: Csörnyei Géza, Fővárosi Vízművek; Heltai Lajos, Pick Szeged Zrt.; Romics Attila, Balasys; Urzica Olivér, Prianto-TeamViewer

SZENDVICSEBÉD
2021.11.09.
12:20-12:35
LOGISZTIKA BLOKK – JÓKOR, JÓ HELYEN, AVAGY AZ IDŐZÍTÉS MESTEREI
2021.11.09.

A gördülékeny, folyamatos gyártáshoz elengedhetetlen a stabil logisztikai háttér, a blokk előadásaiban bemutatjuk, hogy milyen fejlett, autonóm rendszerek támogatják a pontos és gyors anyagmozgatást, illetve hogyan lehet összehangolni az ellátási lánc működését.

Új alapokat teremtünk – az 5G előnyei és felhasználási lehetőségei az iparban és logisztikában
2021.11.09.
12:35-12:50

Hogyan őrizhetjük meg alkalmazkodóképességünket kevéssé kiszámítható környezetben? Hogyan tehetjük átláthatóbbá és hatékonyabbá működésünket? Milyen technológiai megoldások segíthetnek abban, hogy hosszútávon versenyképesek legyünk? Az előadásban többek között a fenti kérdéseket vizsgáljuk meg, körbejárva a jövő kilátásait, valamint az ipar és logisztika szektorában alkalmazható digitális technológiák nyújtotta lehetőségeket.
Előadó:
Papp Dávid, Vodafone – prezentációja letölthető

Az it.forwarding transzport- és telephely-menedzsment rendszer bemutatása
2021.11.09.
12:50-13:05

Szeretné biztosítani szállítmányozási tevékenysége gyorsaságát, rugalmasságát, átláthatóságát? Az NTT DATA Business Solutions kifejlesztette a webes és android mobil alkalmazással működő, platformfüggetlen megoldást. Nyomonkövetés, Transzport-szervezés, Rakodás- és Flottamenedzment, IoT adatgyűjtés. it.forwarding
Előadó: Surányi Gábor, NTT DATA Business Solutions – prezentációja letölthető

Közös produkció – a tökéletes összhang nyomában
2021.11.09.
13:05-13:35

Hogyan lehet hatékonnyá tenni az együttműködést a beszállító partnerekkel? Mit tudnak kezdeni a termelőcégek, ha valamilyen alkatrészből hiány alakul ki? Hogyan készülhetnek fel egy ilyen helyzetre? Vannak-e intelligens megoldások, amelyek előre jelzik, ha fogyóban van egy alapanyag, hogy még időben rendelhessünk nagyobb mennyiséget készletezésre?
Kerekasztal-beszélgetésBaranyai Zsolt, NTT DATA Business Solutions; Dr. Bohács Gábor, BME; Dr. Doór Zoltán, MLE; Krunity Milán, Dreher Sörgyárak

HUMÁN BLOKK – KINCS, AMI VAN – ARANYAT ÉRŐ KOLLÉGÁK
2021.11.09.

Ebben a blokkban a termelővállalatokat érintő munkaerő-piaci kihívásokat mutatjuk be.  Miért lett a megtartás az új toborzás, hogyan lehet elérni, hogy lojálisak legyenek a munkatársak, vagy kinek lehet jó megoldás a munkaerő-kölcsönzés.

A jó, a rossz és a talán – robotok kontra munkahelyek, avagy mi lesz veled EMBER?
2021.11.09.
13:35-14:05

Vajon a robotok elterjedése tömeges munkanélküliséget, elszegényedést hoz? Vagy esetleg egy igazi aranykor jön el, amikor már 40 évesen nyugdíjba mehetünk, hetente három napot kell dolgozni és mégis ugyanannyit kereshetünk? Vagy talán a jó és a rossz között félúton van valahol az igazság?
Kerekasztal-beszélgetés: Barathi Tamás, Blue Colibri; Juhász Csongor, Prohuman; Kárai Anita, HumanField

Tegyünk a modern gyártósor mellé modern munkavállalói folyamatokat!
2021.11.09.
14:05-14:20

Számos innovatív, robotizált vállalatnál szembesülnek a munkavállalók kőkorszaki módszerekkel, folyamatokkal a mindennapi belső kommunikációt, oktatásokat és adminisztrációs folyamatokat illetően. A munkavállalók már beléptek a digitális mindennapokba, ideje, hogy a vállalatok is megtegyék ezt. Üzleti érdek, hogy a munkavállaló informáltam, motiváltabb és elkötelezettebb legyen, ezek hozzájárulnak a mindennapi hatékonyságukhoz és termelékenységükhöz. Zaj és pletykák, papírhegyek és elpazarolt munkaórák helyett ideje átadni a terepet a digitalizációnak a munkavállalók szintjén is.
Előadás: Barathi Tamás, Blue Colibri – prezentációja letölthető

EKKV – Tudást szerezz, ne csak technológiát!
2021.11.09.
14:20-14:30

A fejlesztésekhez számos szolgáltató kínálja kifejlett technológiáit, és számos forrásból fedezhetjük a költségeket. A kérdés, hogy meg tudjuk-e találni a fejlettebb, hatékonyabb működés modelljét, és végig tudjuk-e vinni a változásokat a cégben és az ügyfélkapcsolatban egyaránt? Az EKKV díjmentesen elérhető, komplex és alapos vezetőképző e-learning segít a szükséges vezetői képességek megszerzésében.
Előadó: Személyi László, Future-Now – prezentációja letölthető

Akikben már ott az X-Factory
2021.11.09.
"X-Factory" kerekasztal
2021.11.09.
14:30-15:00

Tulajdonképpen kik vagy mik a rejtett tehetségek, akik egy gyártással foglalkozó kkv-nál is vagy már ott vannak, vagy nagyon könnyen feltűnhetnek. Hogyan gyűjtsük az adatokat, ha már nincs a kezünkben a kockás füzet, mit tehet értünk egy új ipari robot, vagy hogyan tervezhetjük meg hatékonyabban a napi működésünket és a termelést – többek között ezeket a témákat érintik a résztvevők a beszélgetés során.
Kerekasztal-beszélgetés: Fábián Zoltán, IMM-Data; Hartmann Anita, IFKA; Herbály István, RG-Net; Kovács László, BME

Előadók

Baranyai Zsolt
Baranyai Zsolt
NTT DATA Business Solutions
Barathi Tamás
Barathi Tamás
Blue Colibri
Bohács Gábor
Bohács Gábor
BME
Bóna Péter
Bóna Péter
Com-Forth
Csinos Tamás
Csinos Tamás
CLICO
Csörnyei Géza
Csörnyei Géza
Fővárosi Vízművek
Dr. Doór Zoltán
Dr. Doór Zoltán
MLE
Fábián Zoltán
Fábián Zoltán
IMM-Data
Dr. Forstner Bertalan
Dr. Forstner Bertalan
AutSoft
Gulbert Ármin
Gulbert Ármin
Nextwit
Hartmann Anita
Hartmann Anita
IFKA
Heltai Lajos
Heltai Lajos
Pick Szeged
Herbály István
Herbály István
RG-Net
Juhász Csongor
Juhász Csongor
Prohuman
Kárai Anita
Kárai Anita
HumanField
Krunity MIlán
Krunity MIlán
Dreher Sörgyárak
Kovács László
Kovács László
BME
Kovács László
Kovács László
SkyLine-Computer
Mester Sándor
Mester Sándor
ITB
Papp Dávid
Papp Dávid
Vodafone
Péczeli Viktor
Péczeli Viktor
Continental
Rab Gergely
Rab Gergely
Dell Technologies
Romics Attila
Romics Attila
Balasys
Dominik Schreiber
Dominik Schreiber
Prianto-TeamViewer
Surányi Gábor
Surányi Gábor
NTT DATA Business Solutions
Személyi László
Személyi László
Future-Now
Tichy-Rács Bálint
Tichy-Rács Bálint
FGSZ Zrt.
Urzica Olivér
Urzica Olivér
Prianto-TeamViewer

Helyszín

Helyszín: La Vida DUNA Rendezvényház (1138 Budapest, Dunavirág u. 2.)

Megközelítés

Autóval:
A La Vida Rendezvényház az Árpád híd pesti hídfőjénél található a Dunavirág utcában, amelyre a a Róbert Károly Körútról az Árpád hídnál lekanyarodva, vagy a Pesti Alsó Rakpartról lehet bekanyarodni.

Parkolás:
A Rendezvényház előtt, illetve a környező utcákban számos parkolóhely található, ezek H-P 8:00–18:00-ig fizetősek.

Tömegközlekedéssel:
Metró: 3-es vonal Árpád híd metró megállótól 5 perc séta.
Villamos: 1-es villamos Népfürdő utcai megállótól 1 perc séta.
Busz: Árpád híd metró megállótól 5 perc séta.Cím: Budapest, Dunavirág u. 2.

Részvétel

Amennyiben november 9-én a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, a konferenciát hibrid formában rendezzük meg.

  • Szeretnénk felhívni kedves vendégeink figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a rendezvényen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött, melyet belépéskor fel kell mutatni. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!
  • A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
  • Az élő adás követése mindenki számára díjtalan, azt az ITBUSINESS Facebook oldalán közvetítjük (https://www.facebook.com/itbusiness.hu).  

Kapcsolat

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseivel, forduljon hozzánk bizalommal:

Program – Sziebig Andrea
asziebig@itbusiness.hu

Event manager – Kardos Beatrix
bkardos@itbusiness.hu

Regisztráció/szervezés – Klenner Linda
itbkonferencia@itbusiness.hu

Szponzoráció – ITB sales team
sales@itbusiness.hu